Як відомо, з звичайної картоплі можна приготувати безліч незвичайних і вишуканих страв. Тим більше, він не тільки дуже смачний, але і корисний для нашого організму, адже в ньому міститься величезна кількість вуглеводів. Також молода картопля є чудовим постачальником вітаміну С. Сьогодні, ми поговоримо з вами про приготуванні картоплі фрі в мультиварці. Це чудове блюдо ми звикли їсти в різноманітних фаст-фудах, закусочних, однак його запросто можна приготувати і в домашніх умовах. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування картоплі фрі в мультиварці.
Рецепт картоплі фрі в мультиварці
Інгредієнти: молода картопля - 10 шт.; рослинне масло - 300 мл; сіль - за смаком. Приготування Для приготування картоплі фрі в мультиварці спочатку чистимо картоплю й нарізаємо її невеликими шматочками або соломкою. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і трохи підсолюємо його, щоб воно не бризгало. Викладаємо картоплю і підсолюємо ще раз. Потім включаємо мультиварку, виставляємо режим «Випічка». Через 30 хвилин картопля перемішуємо. Після цього готуємо ще 10 хвилин.
А ось кілька порад, які допоможуть вам зробити із звичайного картоплі дуже вишукана і смачна страва:
по-перше, завжди вибирайте тільки свіжа олія для смаження, для того, щоб картопля не підгорав і не гірчив;
по-друге, картоплю можна вживати як самостійне блюдо, а можна додавати до нього огірки, зелень, рибу або м'ясо.
Ось і все, слідуючи цим простим, але корисним порадам, у вас завжди буде виходити хрустка і апетитна картопля фрі, набагато смачніше і корисніше, ніж купівельна.
Картопля фрі в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: картопля - 200 г; сіль, спеції - за смаком; рослинне масло - 500 мл Приготування Отже, для приготування картоплі фрі в мультиварці, беремо бульба, чистимо, промиваємо та нарізаємо брусочками. Якщо у вас немає вільного часу, то можете купити готовий пакетик з картоплею - напівфабрикат.
Потім у чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, виставляємо програму «Мультиповар», набираємо температуру 160 градусів. Тепер перекладаємо картоплю в кошик для смаження і опускаємо її в мультиварку. Закриваємо кришкою і готуємо протягом 10 хвилин. Далі обережно дістаємо картоплю, солимо за смаком, приправляємо спеціями і подаємо до столу разом з будь-яким соусом або сметаною.
Заморожена картопля фрі в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 1 кг; рослинна олія - 1 л; сіль велика - 1 ч. ложка. Приготування Даний рецепт приготування картоплі фрі розрахований на мультиварку «Редмонд».
Отже, беремо картоплю, чистимо від шкірки, промиваємо, нарізаємо смужками або скибочками, ще раз промиваємо, гарненько обсушуємо і відправляємо години на 2 в морозильну камеру. Це робиться для того, щоб після смаження він вийшов всередині м'яким і розсипчастим, а зверху вкрилася апетитною і хрусткою скоринкою. По закінченню часу, дістаємо заморожена картопля і
даємо йому полежати при кімнатній температурі кілька хвилин. Після включаємо мультиварку, встановлюємо режим фритюру, з термостата це приблизно 220 градусів, і заливаємо в чашу масло. У розігріту ємність ставимо решітку з картоплею і готуємо протягом 15 хвилин. Потім обережно дістаємо ґрати, даємо маслу стекти, струшуємо картоплю, і пересипаємо його в посуд. Готову страву посипаємо за смаком крупною сіллю і подаємо до столу разом зі сметаною або кетчупом.
Хочете ще більшого різноманіття картоельних гарнірів? Тоді спробуйте приготувати картопля в рукаві , або фрі в духовці і приємного вам апетиту!