Вернуться назад Распечатать

Бульйон в мультиварці

Бульйон в мультиварці
Не знаєте, як зварити бульйон в мультиварці? Наш наступний рецепт допоможе приготувати м'ясний бульйон в мультиварці і порадувати своїх близьких смачним першою стравою.

Бульйон з курки в мультиварці



Інгредієнти:


  • курка (гомілка) - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вода - 5 ст.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець горошок - 5 шт.



  • Приготування

    Бульйон в мультиварці готується досить просто. Для початку необхідно очистити моркву і крупно нарізати її. Цибулю також очистити, але не нарізати.

    Овочі необхідно викласти у каструлю, далі додати курку, лавровий лист і перець, залити все водою. Після цього можна закривати кришку пристрою і включати режим «Гасіння» на 15 години.

    Коли бульйон приготується, цибулю необхідно викинути, а отриману рідину процідити. Подавати її можна з заздалегідь відвареним рисом або локшиною. Бульйон з індички в мультиварці готується за таким же принципом, тільки вимагає трохи більше часу для приготування - близько 2 годин.

    Овочевий бульйон в мультиварці



    Інгредієнти:


  • цибуля порей нарізана - 25 мірні чашки;

  • морква - 2 шт.;

  • перець червоний - 1 шт.;

  • селера - 1 шт.;

  • картопля - 8 шт.;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вода - 6 мірних чашок.



  • Приготування

    Щоб відповісти на питання, як варити бульйон в мультиварці, достатньо виконати прості вказівки, описані в даному
    Бульйон в мультиварці
    рецепті.

    Спочатку потрібно додати вершкове і оливкове масло в каструлю і включити режим «Смаження» на 20 хвилин. Коли масло розтопиться, необхідно надіслати до нього нарізану цибулю і смажити його 7 хвилин, постійно помішуючи.

    Слідом за цибулею потрібно додати нарізані кубиками перець, морква, селера і тушкувати ще 10 хвилин. Далі слід відправити в каструлю нарізану картоплю, ретельно все перемішати, посолити і поперчити інгредієнти і залити їх водою. Тепер можна закрити кришку і ввімкнути режим «Гасіння» на 30 хвилин.

    Подавати овочевий бульйон можна з сухарями і сметаною.
    На основі готового бульйону можна зварити рисовий , або гречаний суп , або ж просто пити бульйон окремо.