Не знаєте, як зварити бульйон в мультиварці? Наш наступний рецепт допоможе приготувати м'ясний бульйон в мультиварці і порадувати своїх близьких смачним першою стравою.
Бульйон з курки в мультиварці
Інгредієнти: курка (гомілка) - 500 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; вода - 5 ст.; лавровий лист - 2 шт.; перець горошок - 5 шт. Приготування Бульйон в мультиварці готується досить просто. Для початку необхідно очистити моркву і крупно нарізати її. Цибулю також очистити, але не нарізати.
Овочі необхідно викласти у каструлю, далі додати курку, лавровий лист і перець, залити все водою. Після цього можна закривати кришку пристрою і включати режим «Гасіння» на 15 години.
Коли бульйон приготується, цибулю необхідно викинути, а отриману рідину процідити. Подавати її можна з заздалегідь відвареним рисом або локшиною. Бульйон з індички в мультиварці готується за таким же принципом, тільки вимагає трохи більше часу для приготування - близько 2 годин.
Овочевий бульйон в мультиварці
Інгредієнти: цибуля порей нарізана - 25 мірні чашки; морква - 2 шт.; перець червоний - 1 шт.; селера - 1 шт.; картопля - 8 шт.; масло вершкове - 3 ст. ложки; олія оливкова - 2 ст. ложки; лавровий лист - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; вода - 6 мірних чашок. Приготування Щоб відповісти на питання, як варити бульйон в мультиварці, достатньо виконати прості вказівки, описані в даному
рецепті.
Спочатку потрібно додати вершкове і оливкове масло в каструлю і включити режим «Смаження» на 20 хвилин. Коли масло розтопиться, необхідно надіслати до нього нарізану цибулю і смажити його 7 хвилин, постійно помішуючи.
Слідом за цибулею потрібно додати нарізані кубиками перець, морква, селера і тушкувати ще 10 хвилин. Далі слід відправити в каструлю нарізану картоплю, ретельно все перемішати, посолити і поперчити інгредієнти і залити їх водою. Тепер можна закрити кришку і ввімкнути режим «Гасіння» на 30 хвилин.
Подавати овочевий бульйон можна з сухарями і сметаною.
На основі готового бульйону можна зварити рисовий , або гречаний суп , або ж просто пити бульйон окремо.