Полуничне варення готується в мультиварці набагато простіше, ніж у звичайному посуді. Вся справа в тому, що таке варення не потребує вашої уваги, а значить, можна спокійно займатися своїми повсякденними справами поки вона вариться.
Варення з полуниці в мультиварці
Інгредієнти: полуниця - 1 кг; цукор - 1 кг; желатин - 20 г; вода - 1/2 мірної склянки. Приготування Насамперед необхідно ретельно промити полуницю і відокремити її від хвостиків, також важливо переконатися, що серед ягід немає зіпсованих.
Далі потрібно відправити полуницю в каструлю, засипати її цукром, туди ж влити воду, закрити кришку і включити режим «Гасіння» на 2 години. Коли підійде до кінця, приблизно за 2-3 хвилини, необхідно додати в полуничну масу желатин і ретельно все перемішати.
Готове варення в гарячому вигляді потрібно розлити по банках і закатати.
Багато господинь так і не знають, як варити варення в мультиварці, адже це пристрій помітно полегшує процес приготування такої страви. Наші наступні рецепти допоможуть розібратися в приготуванні варення в мультиварці.
Абрикосове варення в мультиварці
Інгредієнти: лимон - 1/2 шт.; абрикоси - 600 г; цукор - 300 р. Приготування Даний рецепт розповість, як приготувати варення в мультиварці з абрикосів.
Для початку необхідно видавити сік з половини лимона, ретельно вимити абрикоси і відокремити їх від кісточки. Якщо абрикоси великі, їх можна нарізати на кілька частин.
Тепер потрібно відправити фрукти в каструлю, засипати їх цукром, влити лимонний сік і закрити кришку. Для приготування варення найбільше підійде режим «Гасіння», який необхідно виставити на 1 годину.
Коли час буде підходити до кінця, слід кілька разів перемішати варення, щоб воно не прилипло до стінок мультиварки.
Готове абрикосове варення необхідно розлити по стерилізованим банкам і щільно закрити їх кришками. Якщо ви готуєте варення для вживання відразу, необхідно дочекатися, поки воно охолоне, і прибрати його в холодильник.
Варення з ківі в мультиварці
Інгредієнти: ківі - 3 шт.; цукор - 400 г; лимон - 1 шт.; вода - 3 ст. ложки. Приготування Варення з ківі готується за такою ж технологією, що і будь-яке інше варення, проте володіє однією відмінною рисою - незвичайним смаком і ароматом.
У першу чергу потрібно очистити ківі від шкірки і нарізати їх на дрібні часточки. Лимон необхідно добре промити і також нарізати на часточки, але разом з шкіркою.
Далі потрібно викласти фрукти в каструлю, засипати їх цукром і додати воду, після чого закрити кришку і ввімкнути режим «Гасіння» на 60 хвилин.
Готове варення можна вживати відразу, можна зберігати в холодильнику, а можна закатати в банки.
Малинове варення в мультиварці
Інгредієнти: малина - 500 г; цукор - 300 г; вода - 1/2 ст. Приготування Наступний рецепт розповість, як зварити варення в мультиварці за 40 хвилин.
Для початку необхідно перебрати ягоди малини і позбутися від зіпсованих, після чого їх можна додати в каструлю, засипати цукром, додати води і закрити кришку. Краще всього готувати таке варення в режимі «Гасіння», але також можна вибрати режим «Випічка», проте в даному випадку закривати кришку мультиварки не потрібно. Час, необхідний для приготування варення, - 40 хвилин.
Перевага малинового варення в мультиварці полягає в швидкості його приготування. Таке блюдо можна готувати на сніданок, зменшивши кількість інгредієнтів в кілька разів. Таким чином, у вас завжди буде свіжа добавка до ранкових тостів або оладок.