Печеня - одне з найпоширеніших страв нашої кухні. Воно вже давно перестало бути тим, справжнім - з російської печі. Діставали раніше чавунець, відсували кришку - і дух захоплювало від чудового запаху.
Сьогодні в силах кухонних помічниці - мультиварки відродити давно забутий смак цієї страви. Притому, що готується в ній всі без вашої участі, і навіть холостяки замислюються, чи не придбати їм електронну куховарку.
Присвячуємо цю тему того, як приготувати жарке в мультиварці.
В нашій кухні під назвою «спекотне» зазвичай мається на увазі м'ясо, яке запекли з овочами або без. Іноді спекотне готують в горщиках майже завжди у власному соку.
Спекотне можна готувати з різних сортів м'яса - все буде смачно.
«Тушкування» - режим, жарке в мультиварці на якому готують найчастіше. Так само приготування печені в мультиварці деякі господині здійснюють і на режимах «Плов», «Випічка» і «Жарення». Це вже залежить від вашого бажання, можливостей вашої мультиварки і виявляється досвідченим шляхом.
Печеня з свинини в мультиварці
Інгредієнти: свинина (вирізка) - 15 кг; сир (твердих сортів) - не повний мультистакан; мед - 05 мультистакана; соєвий соус - 3 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки; часник - 6 зубчиків; базилік, чебрець - 15 ч. ложки; крохмаль кукурудзяний - 2 ст. ложки; сіль - за смаком; вода - 1/4 мультистакана. Приготування На дно чаші кладемо м'ясо шматочками, потім всі інші складові нашого рецепта, крім води і крохмалю. Зубчики часнику потрібно розчавити.
Готуємо жарке 2 години на режимі «Гасіння». Потім відкриваємо кришку, і підливаємо розведений водою крохмаль, перемішуємо до загустіння. Готове.
Печеня з курки в мультиварці
Інгредієнти: чахохбілі куряче - 05 кг; цибуля - 1 шт.; картопля - 6 шт.; морква - 1 шт.; гриби - 100 г; часник - 3 зубчики; сіль, перець - за смаком; зелень. Приготування Звичайно, частини курячої тушки ви можете брати будь-які. Чахохбілі добре тим, що курка вже разделана на порційні шматки, причому, з різних частин тушки - і пожирніше, і більш пісні.
Шматочки чахохбілі присмачую спеціями і сіллю. Овочі ріжемо так, як вам подобається. Гриби можна закладати цілком, якщо вони не дуже великі. На дно чаші відправляємо шматки курки, зверху кладемо інші компоненти. Якщо курка дуже пісна, то можна додати пару ложок олії. Вибираємо режим «Гасіння» на 15 години. Готову печеню чахохбілі з курки в мультиварці можна прикрасити свіжою зеленню.
Печеня з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 500 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; томати - 4 шт.; часник - 3 зубчики; чорнослив - 1 жменя; приправа для яловичини - за смаком; масло рослинне - 4 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Кубики яловичини підсмажуємо в чаші, з ложечкою масла, на «Випікання» або «Смаженні». Слідом ідуть кубики моркви, цибулю, роздавлені зубчики часнику, спеції.
Через 20 хвилин кладемо в чашу скибочки томатів і промитий чорнослив. Закриваємо кришкою. Вибираємо режим «Гасіння» і дві години гуляємо.
Загалом, в тому, як готувати печеню в мультиварці, немає ніяких труднощів - вона все знає сама.
Якщо ви хочете приготувати печеню на режимі «Плов», то мультиварка так розрахує час готування, що шар м'яса на дні злегка підрум'яниться. В режимі «Плов» потрібно буде додати в жарку приблизно половину мультистакана води, щоб м'ясо стало м'яким, але все-таки саме вдале та схоже на печеню з російської печі виходить жарке на режимі «Гасіння». Так як на цьому режимі процес нагрівання йде повільно. М'ясо і овочі нудяться і просочуються ароматами і соком один одного.