Мультиварка - це справжня знахідка для всіх любителів випічки. З її допомогою ви можете з легкістю приготувати смачне і розсипчасте печиво. Давайте дізнаємося докладніше, як це зробити.
Рецепт вівсяного печива в мультиварці
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; сода - 05 ч. ложки; яйце - 1 шт.; вівсяні пластівці - 150 г; цукор - 150 г; борошно - 200 р.; оцет - 1 ст. ложка; ваніль - 05 р. Приготування Злегка розтоплене вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо яйце, всипаємо вівсяні пластівці і ретельно перемішуємо. Додаємо гашену оцтом соду, поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Перекладаємо його в каструльку, накриваємо рушником і ставимо на 1 годину в холодильник.
Дно чаші мультиварки застеляємо пергаментним папером і, змоченими у воді руками, викладаємо сформовані з тіста невеликі кульки. Випікаємо печиво в мультиварці за 30 хвилин до 4 заходу. В результаті, замість звичайного круглого однакового печива, тісто розпливеться в млинець. Готові коржі охолодити і за допомогою склянки чи металевого трафарету вирізаємо кружечки. Вівсяне печиво , приготоване в мультиварці, подаємо з варенням, свіжими ягодами або збитими вершками.
Рецепт пісочного печива в мультиварці
Інгредієнти: вершкове масло - 250 г; цукор - 1 ст.; майонез - 250 мл; борошно - 4 ст.; сіль - щіпка; сода - 05 ч. ложки. Приготування Трохи розтоплене вершкове масло ретельно розтираємо з цукром. Потім, в масляну масу поступово всипаємо борошно і додаємо майонез. Все перемішуємо, замішуємо однорідне гладке пісочне тісто і прибираємо його на 30 хвилин у холодильник. Далі викладаємо суміш у каструлю, розподіливши її рівномірним шаром по всьому дну каструлі. Злегка риминаем руками, щоб тісто лягло щільніше, виставляємо режим «Мультиповар» і готуємо при 160 градусах протягом 45 хвилин. Далі акуратно дістаємо готовий корж, перекладаємо його на плоске блюдо, даємо повністю охолонути і розрізаємо за допомогою склянки на рівні кружечки. Ось і все, пісочне печиво в мультиварці готово!
Приємного вам чаювання!