Джем - смачна желеподібна маса, приготовлена з фруктів і ягід. Але на відміну від варення він має однорідну консистенцію. Зараз ми вам розповімо, як з додатком мінімуму зусиль приготувати джем в мультиварці.
Апельсиновий джем в мультиварці
Інгредієнти: апельсини - 4 шт.; лимон - половинка; цукор - кількість зазначено в рецепті нижче. Приготування Один апельсин ріжемо навпіл і знімаємо з нього цедру. Так само чинимо і з лимоном. Нарізаємо шкірку тонкими смужками. З інших апельсинів шкірку зрізаємо теж, але вона нам не потрібна - відкладаємо її в бік. М'якоть апельсина розрізаємо на 8 частин і кожну ще на 2-3 частини. Так само чинимо і з половинкою лимона. Щоб готовий джем не гірчив, бажано все-білі плівки видалити. Складаємо підготовлені фрукти в каструлю і заливаємо водою. Її потрібно стільки, щоб шматочки були повністю у воді. Тепер відставляємо на добу. Після цього виймаємо всі апельсини з води і зважуємо їх. Цукру за вагою потрібно стільки, якою буде вага апельсинів.
Отже, приготування апельсинового джему в мультиварці починаємо з того, що перекладаємо інгредієнти в чашу мультиварки, включаємо режим «Випічка» і після закипання готуємо 30 хвилин. Протягом цього часу, як правило, фрукти розварюються, і джем з апельсинів в мультиварці готовий. Але якщо хочете отримати абсолютно однорідну масу, потрібно збити всі за допомогою блендера, а потім вже розкладати по стерильним банкам.
Рецепт яблучного джему в мультиварці
Інгредієнти: кислі яблука - 800 г; цукор - 500 г; вода - 250 мл Приготування З вимитих яблук тоненько зрізаємо шкірку. Складаємо її в контейнер мультиварки і заливаємо водою. Включаємо режим «готування на пару» і варимо шкірку 10 хвилин, після цього шкірку виймаємо і віджимаємо, а відвар залишаємо в каструлі. Яблука, очищені від кісточок, ріжемо невеликими шматочками. Перекладаємо їх у відвар і всипаємо цукор. У режимі «Гасіння» готуємо яблука 2 години. Після цього включаємо режим «Випічка» на 1 годину, щоб уварился утворився яблучний сік. Ну, ось яблучний джем в мультиварці готовий! При бажанні можна його пюрировать для отримання більш однорідної маси.
Лимонний джем в мультиварці
Інгредієнти: лимони - 5 шт.; цукор - 1 кг; вода - 1 л. Приготування Лимони миємо, обсушуємо і тоненько зрізаємо цедру. Нарізаємо її соломкою. А видавлюємо сік з лимонів. Всі інгредієнти покласти в каструлю мультиварки, а всі вичавки складаємо в марлевий мішечок і також відправляємо в каструлю, так як вони є відмінним джерелом пектину, який як раз і надаємо джему желеподібну консистенцію. Включаємо режим «Випічка» і готуємо 2 години. За цей час вміст увариться в 2 рази. Після закінчення варіння мішечок виймаємо і поміщаємо його в друшляк, щоб стекла рідина, яку повертаємо назад в джем. Висипаємо цукор, включаємо режим «Гасіння» і готуємо ще 20 хвилин. Крапля готового лимонного джему , вміщена на тарілку, не повинна розтікатися.