Варити геркулесову кашу в мультиварці, не просто, а дуже просто! І традиційна вівсянка на сніданок більше не буде віднімати дорогоцінні хвилини ранкового сну. Завантажили чудо-горщик з вечора, поставили на таймер, і, будь ласка, до вашого пробудження вже готова гаряча, ароматна і така корисна вівсянка . Можна подавати прямо в ліжко!
Головне - підібрати пропорції. Причому немає правильних або не правильних, важливо, яку кашу любите ви - рідку або погустіше. Кілька експериментів, і ви підберете своє «золоте» співвідношенні. Існує і ще декілька тонкощів:
цього зазвичай не роблять, але геркулес, як і будь-яку крупу, перед варінням краще промити в проточній воді - вона стане чистіше і ніжніше на смак; додайте сіль і цукор у вже готову кашу, що дозволить зберегти більше корисних речовин в процесі її приготування; навіть якщо ви є справжнім фанатом вівсянки, сучасні дієтологи не рекомендують вживати її частіше 3-4 разів на тиждень. І останнє. У всіх підібраних нами рецепти в якості мірної склянки використовуємо склянку мультиварки.
Рецепт геркулесову каші в мультиварці №1
Інгредієнти: пластівці геркулес - 2 ст.; вода - 4 ст.; сіль - 1/2 ложки. Приготування У чашу мультиварки завантажуємо всі компоненти, перемішуємо і закриваємо. Встановлюємо режим «Каша» і займаємося своїми справами до звукового сигналу.
Готову кашу можна полити вершковим маслом, свіжими фруктами чи цукатами, варенням або йогуртом. Цукор краще замінити медом, тільки не додавайте його в гарячу вівсянку - висока температура руйнує цей корисний продукт.
Геркулесова каша, зварена на воді за цим рецептом, відмінно підійде для розвантажувального дня. Потрібно лише додати ще один стакан води - «розвантажувальна» вівсянка повинна бути рідкою.
Молочна геркулесова каша в мультиварці
Інгредієнти: пластівці геркулес - 1 ст.; молоко - 3 ст.; цукор - 3 ч. ложки; масло вершкове - 1 ст. ложка; сіль - 1/4 ч. ложки. Приготування Для того, щоб каша не втікала і не бруднила кришку мультиварки, можна додатково змастити краї чаші зверху вершковим маслом. Пластівці заливаємо молоком. Якщо любите рідку кашу, варто додати ще склянку-півтори. Включаємо режим «Молочна каша». Перед подачею кладемо в геркулес вершкове масло, за бажанням додаємо сіль і цукор.
Рецепт геркулесову каші в мультиварці №2
Інгредієнти: пластівці геркулес - 1/2 ст.; молоко - 1/2 ст.; вершки (жирність 10%) - 1/2 ст.; масло вершкове - 1 ч. ложка; сіль - 1 щіпка; варення - 2 ст. ложки; шоколад - 2 квадратики. Приготування Пластівці в чашу мультиварки заливаємо молоком і вершками, і запускаємо режим «Молочна каша» на 25 хвилин. Готову кашу трохи солимо, додаємо масло. З допомогою варення і шоколаду малюємо забавні мордочки, і маленьких ласунів за вуха не оттащите від тарілок з такою барвистою вівсянкою.
Приготування геркулесову каші в мультиварці, у якої відсутній режим «Молочна каша»
Інгредієнти: пластівці геркулесові - 40 мл; молоко - 500 мл; масло вершкове - 1 ч. ложка; цукор - за смаком; сіль - 1 щіпка. Приготування Єдина складність цього рецепту - знайти підходящу термостійкий посуд, в якій, замість основної чаші мультиварки і будемо варити 2 порції рідкої молочної каші. Засипаємо в неї пластівці, заливаємо їх молоком. Встановлюємо посудину в чашу мультиварки, в яку попередньо наливаємо воду до нижньої позначки. Запускаємо програму «Варіння на пару» на 20 хвилин. По її закінченні залишаємо кашу на «Підігріві», щоб загусла. Після додаємо сіль, цукор за смаком і те, що любите - горіхи і курагу, згущене молоко , варення та шоколад.