М'ясне суфле може стати прекрасним перекусом, або навіть доповненням до арсеналу закусок на святковому столі. Готувати суфле можна з м'яса або субпродуктів, за допомогою духовки, або мультиварки. Рецептами для останнього способу готування ми з радістю ділимося в цій статті.
Суфле з курки в мультиварці
Інгредієнти: курячий фарш - 600 г; яйця - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вершки - 100 мл; борошно - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Курячий фарш приправляємо, змішуємо з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею і збиваємо в блендері до однорідного стану.
Жовтки збиваємо з вершками і борошном. Продовжуючи збивати фарш, тонкою цівкою вливаємо в нього жовткову суміш.
Окремо збиваємо білки з дрібкою солі до білих піків. Вводимо повітряну білкову масу до м'яса і акуратно перемішуємо.
Поміщаємо м'ясну основу в змащену маслом чашу, розрівнюємо і випікаємо суфле з фаршу мультиварці, попередньо обравши режим «Випічка» і знявши клапан.
Рецепт м'ясного суфле в мультиварці
Інгредієнти: яловичий фарш - 400 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 30 г; борошно - 1 ст. ложка; печериці - 100 г; молоко - 1 ст.; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Печериці, цибулю та моркву подрібнюємо і пасеруємо на вершковому маслі. У блендері збиваємо залишилися інгредієнти, додаємо до них пасерування і збиваємо ще раз. Готуємо суфле з яловичини в мультиварці на режимі «Випічка» до звукового сигналу.
Суфле з печінки в мультиварці
Інгредієнти: куряча печінка - 400 г; яйця - 2 шт.; вершки - 1/2 мультистакана; борошно - 5 ст. ложок; цибуля і морква - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Яйця збиваємо в піну з сіллю і перцем.
З печінки, яблука, цибулі і моркви робимо фарш, який потім необхідно з'єднати зі збитим яйцем і вершками . В печінковий фарш підсипаємо 5 ложок просіяного борошна і трохи розпушувача. Все ще раз перемішуємо і виливаємо в змащену маслом чашу мультиварки. «Випікаємо» суфле 1 годину, залишаємо охолонути на пару хвилин, і подаємо до столу.
Суфле з печінки також можна приготувати у вигляді індивідуальних порцій, розлив масу перед готуванням з жароміцним формами.