Мультиварка вже давно і міцно зайняла позиції на кухнях багатьох господинь. Вона зручна і практична, а головне - з її допомогою можна приготувати будь-яку страву без особливих зусиль, і зберігати його в теплому вигляді до подачі на стіл. Одним з страв, які можна приготувати в мультиварці є пшоняна каша з молоком і про це ми вам і розповімо докладніше.
Рецепт пшоняної каші в мультиварці
Приготування пшоняної каші в мультиварці не займе багато часу, а натомість ви отримаєте смачний і ситний сніданок. Пшонка, зроблена в мультиварці, відрізняється від звареної в каструлі, вона виходить більш легким і м'яким.
Інгредієнти: пшоно - 1 ст.; молоко - 3 ст.; вода - 2 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; цукор - 2 ст. ложки; вершкове масло - за смаком. Приготування Ретельно переберіть пшоно, щоб не було чорних зерняток, які потім будуть гірчити, і гарненько промийте його під холодною водою, щоб змити всю «борошняну пил». Після цього вилийте в ємність мультиварки молоко, воду, всипте цукор, сіль і ретельно все це перемішайте. Потім засипте пшоно і включіть мультиварку на режим приготування каші. Готуйте страву 1 годину, після чого покладіть в кашу вершкове масло і включіть режим «Підігрів» на 15 хвилин. Тепер можете подавати кашу, але якщо є час, то залиште її ще на 20 хвилин, щоб вона настоялася. При бажанні можна додати ще трохи олії в кожну тарілку з кашею.
Розсипчаста пшоняна каша в мультиварці
Якщо ви любите, щоб каша була розсипчастою, то її теж можна запросто приготувати в мультиварці, але в такому разі не на молоці, а на воді, так як саме молоко і надає їй в'язкості.
Інгредієнти: пшоно - 1 ст.; вода - 1 ст.; вершкове масло - 30 г; сіль - на кінчику ножа. Приготування Для початку гарненько промийте крупу під гарячою водою, зливаючи її кілька разів і ретельно перетираючи пшоно руками. Потім налийте воду в каструлю і виставте режим «Високий тиск» на 3 хвилини. Посоліть воду, почекайте, поки вона нагріється, висипте до неї пшоно, перемішайте все, додайте вершкове масло і закрийте кришку приладу. Виберіть режим Варіння каші» і готуйте свою страву 40 хвилин. Після закінчення процесу не відкривайте відразу ж мультиварку, а дайте страві настоятися ще 15-20 хвилин.
Смачна пшоняна каша в мультиварці на молоці
По цьому рецепту каша виходить дуже насиченою, але якщо ви хочете зробити її легшою, то можете замінити половину зазначеної порції молока водою.
Інгредієнти: молоко - 500 мл; пшоно - 100 г; масло вершкове - 20 г; цукор - 3 ст. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки. Приготування Ретельно промийте пшоно, щоб видалити з нього всі чорні зернятка і пил, після чого залийте його на 2 хвилини окропом, це додасть каші приємний жовтий відтінок. Перекладіть крупу в чашу мультиварки, залийте молоком, додайте цукор, сіль і вершкове масло. Увімкніть режим «Молочна каша» і готуйте страву 40 хвилин. Після того, як прозвучить сигнал про закінчення готування, залиште кашу ще на 10 хвилин на підігріві. Потім відкрийте кришку приладу, перемішайте кашу і подавайте до столу з фруктами і ягодами.
Рідка пшоняна каша в мультиварці на молоці
Для тих, хто любить ріденьку молочну кашу, приготувати її в мультиварці не складе ніякої праці, для цього просто необхідно збільшити кількість доданої рідини.
Інгредієнти: пшоно - 1 ст.; молоко - 3 ст.; вода - 3 ст.; цукор - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; вершкове масло - 30-40 р. Приготування Пшоно добре промийте і покладіть його в чашу мультиварки. Залийте туди ж молоко, воду, всипте цукор і сіль. Перемішайте все і виставте режим «Каша». Коли пролунає сигнал таймера, дочекайтеся, щоб з мультиварки повністю вийшов пар, після чого відкрийте кришку, розмішайте кашу і киньте в неї масло. Ще раз перемішайте і їжте.
Також легко і швидко можна приготувати перлову кашу в мультиварці скориставшись простими рецептами на нашому сайті.