Манна каша - незмінний учасник харчування для дітей до 15 років, а також страву, цілком підходять для дієтичного харчування в період відновлення після деяких операцій.
Багато молоді мами вже обзавелися таким корисним девайсом як мультиварка, з допомогою якого можна готувати різноманітну їжу (у тому числі, і каші) для маленької дитини (ну, і для дорослих). Для дітей до 15 років особливо хороша рідка манна каша, в деяких мультиварках є відповідний режим (ну а якщо ні, просто трохи збільште кількість рідини при закладці продуктів).
Розберемося, як приготувати манну кашу в мультиварці. Як ви розумієте, варити манну кашу в мультиварці зовсім нескладно, прилад майже все зробить сам. А головне - точно нічого не пригорить і не втече. До заданого часу каша буде потрібної температури, що особливо зручно для зайнятих батьків. Для каші краще використовувати крупу марки «Т». Крупа марок «М» і «МТ» більше підходить для добавок в інші страви.
Рецепт манної каші в мультиварці
Інгредієнти: манна крупа - близько 100-120 г; вода - 250 мл; натуральне вершкове масло - 20-30 г; кухонна сіль - 1 щіпка. Приготування У чашу мультиварки засипаємо манну крупу, трохи додаємо сіль і додаємо розм'якшене масло (краще у вигляді дрібних шматочків). Заливаємо водою і акуратно перемішуємо. За бажанням можна злегка приправити суміш меленими сухими спеціями, такими як кориця, ваніль, кардамон, мускатний горіх, шафран.
Вибираємо режим «каша» і встановлюємо час приготування на 20-30 хвилин. Тепер можна спокійно відволіктися і займатися будь-якими іншими справами. Сигнал мультиварки повідомить вам про готовність смачною і корисною каші.
Для приготування молочної манної каші в мультиварці використовуємо той же розрахунок пропорцій продуктів (див. вище), тільки замість води заливаємо крупу сумішшю молока з водою з розрахунку 1:4 або 1:3.
Готову манну кашу можна приправити солодким фруктовим сиропом, варенням або рідким повидлом. Цукор краще не використовувати.