Фаршировані макарони в мультиварці можна дуже швидко приготувати до приходу гостей. Тим більше страва виглядає оригінально і на смак обов'язково всім сподобається! Давайте дізнаємося з вами рецепти фаршированих макаронів в мультиварці.
Фаршировані макарони черепашки в мультиварці
Інгредієнти: фарш м'ясний - 300 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; макарони черепашками - 300 г; кетчуп - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
сир твердих сортів - 50 г; молоко - 1 ст.; сметана - 2 ст. ложки. Приготування Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і дрібненько нарізаємо. Моркву чистимо, миємо й натираємо на тертці соломкою. Потім наливаємо в чашу мультиварки масла, кладемо м'ясний фарш, моркву, цибулю, додаємо кетчуп, перемішуємо і смажимо, включивши режим «Випічка» 15 хвилин. Готовою начинкою наповнюємо макарони черепашки за допомогою чайної ложечки і перекладаємо в чашу мультиварки. Тепер готуємо соус: змішуємо молоко, сметану і тертий сир. Заливаємо фаршировані макарони приготовленою сумішшю, виставляємо режим «Випічка» і готуємо страву приблизно протягом години. Якщо макарони здадуться вам твердуватими, долийте ще трохи молока і встановіть програму «Випічка» ще на 20 хвилин.
Макарони, фаршировані фаршем в мультиварці
Інгредієнти: великі макарони трубочкою - 500 г; свино - яловичий фарш - 200 г; яйце - 1 шт.; сир - 100 г; сіль, червоний мелений перець - за смаком; листя салату. Для соусу:
сир твердих сортів - 100 г; майонез - 2 ст. ложки. Приготування Отже, фарш спочатку трохи підсолюємо, додаємо яйце і перемішуємо. Далі фаршируємо великі макарони м'ясною начинкою і перекладаємо їх у каструлю. Окремо готуємо соус: змішуємо майонез з тертим твердим сиром і заливаємо цією сумішшю макарони. Включаємо мультиварку на режим «Випічка» і залишаємо готуватися приблизно 20 хвилин.
Цим часом, нарізаємо поки дрібними кубиками болгарський перець. Коли пролунає сигнал готовності, посипаємо макарони тертим сиром з шматочками перцю, посипаємо паприкою. Можна також додати трохи солі, але будьте обережні, тому що майонез і так солоний.
Тепер включаємо програму «Гасіння» і залишаємо все готуватися на 40 хвилин. Після цього пробуємо макарони на смак і якщо вони не готові, то запускаємо програму ще на кілька хвилин. Страву подаємо на стіл, прикрасивши листям салату. Ось і всі наші макарони з фаршем готові!