Вернуться назад Распечатать

Люля-кебаб в мультиварці

Люля-кебаб в мультиварці
Традиційно, люля-кебаб готують також як і шашлик - на вогнищі, однак ніхто не відміняв допомогу новомодних кухонних пристроїв, наприклад мультиварки. У цій статті ми детально розберемося з тим, як приготувати люля-кебаб в мультиварці.

Рецепт люля-кебаб в мультиварці


Інгредієнти:

  • баранина - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • кінза - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо очистити від плівок і жив, і подрібнюємо вручну, або за допомогою блендера. В м'ясну масу додаємо нарізану кінзу, приправляємо кебаби сіллю і перцем. З усієї сили відбиваємо фарш, для цього його слід розділити його на порції, кожну з яких, не соромлячись, б'ємо про стіл, або про дно будь-великий посуду. Добре відбитий фарш набуває клейку консистенцію і змінює колір світліший. Подібна процедура робить масу ніжною і насичує її киснем.
    З отриманого фаршу формуємо ковбаски і відправляємо їх постояти в холодильнику 30-50 хвилин, після чого в режимі «Смаження» (якщо ви готуєте люля-кебаб в мультиварці Редмонд), або «Випічка», обсмажуємо кебаб на рослинному маслі близько 12 хвилин.

    Кебаби з яловичини в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • жир - 150 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 головки;

  • сіль, перець - за смаком;
  • Люля-кебаб в мультиварці

  • рослинне масло - для смаження;

  • зіра, кмин (мелені) - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Яловичину пропускаємо через м'ясорубку разом з жиром. У м'ясний фарш додаємо подрібнену цибулю, спеції і прянощі, добре перемішуємо і починаємо відбивати м'ясну суміш. Залишаємо фарш на годину в холодильнику, щоб жир застиг, і котлетки було легше формувати. Дістаємо фарш, мокрими руками ліпимо ковбаски кебабів і обсмажуємо їх в мультиварці 12 хвилин в режимі «Випічка», або «Смаження».
    Подаємо з будь-яким гарніром або легким салатом з куркою .