Вважається, що риба повинна бути на нашому столі частіше, ніж м'ясо. Справа в тому, що вона легше засвоюється організмом і містить безліч корисних речовин. І перші страви ми повинні вживати частіше, щоб організм функціонував справно. Так що в нашій статті піде мова про виключно корисне страву - рибному супі. А приготувати його ми вам пропонуємо в мультиварці. Тоді він вийде ще корисніше, смачніше й пахучіше. Та й готувати його швидко і просто. Кілька цікавих рецептів чекають вас нижче.
Рецепт рибного супу в мультиварці
Інгредієнти: філе морської риби - 300 г; картопля - 150 г; морква - 100 г; цибуля - 100 г; лавровий лист - 2 шт.; вода або бульйон рибний - 1 л; чорний перець горошком - 5 шт.; рубана зелень кропу і петрушки - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Очищену картоплю нарізаємо кубиками, цибулю подрібнюємо, а моркву натираємо на крупній тертці. Рибу нарізаємо шматочками середньої величини. Всі інгредієнти складаємо в каструлю мультиварки і додаємо воду. Вибираємо режим «Суп» і час варіння - 1 годину. Після звукового сигналу приготування рибного супу в мультиварці завершено. Якщо потрібно, то додаємо сіль за смаком і висипаємо подрібнену зелень кропу і петрушки.
Рибний суп в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: червона риба - 300 г; картопля - 4 шт.; плавлені сирки - 3 шт.; морква середня - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сіль, лавровий лист, зелень кропу - за смаком; вода - 15 л. Приготування Цибулю ріжемо дрібними кубиками, а моркву тремо на тертці. Вибираємо режим «Випічка», викладаємо в каструлю мультиварки цибулю і обсмажуємо його 5 хвилин, потім викладаємо моркву і смажимо ще 5 хвилин. Тепер нарізаємо картоплю і викладаємо його в мультиварку. Плавлені сирки тремо на крупній тертці, а рибу нарізаємо шматочками. Все складаємо в каструлю, вливаємо 15 л води, вибираємо режим «Варка на пару», час - 10 хвилин і натискаємо кнопку «Старт». Після того, як суп закипів, вибираємо режим «Гасіння» і час приготування - 60 хвилин. Готовий суп посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Приготування рибного супу в мультиварці
Інгредієнти: Лосось або сьомга - 400 г; великий картопля - 3 шт.; морква - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; вода - 2 л; зелена цибуля, кріп - за смаком; сіль, чорний перець, насіння кропу - за смаком. Приготування У чашу мультиварки вливаємо трохи рослинної олії (близько 20 мл) і обсмажуємо в ньому цибулю і моркву в режимі «Випічка» протягом 10 хвилин. Потім викладаємо нарізану кубиками картоплю, шматочки лосося, сіль, спеції. все це для прискорення процесу приготування заливаємо окропом і вибираємо режим «Гасіння» і час 1 год. Хвилин за 10 до кінця приготування посипаємо суп подрібненою зеленою цибулею і кропом. Смачний суп з сьомги в мультиварці готовий до вживання!
Рибний суп в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: філе морської риби - 400 г; рибний бульйон або вода - 1 л; борошно пшеничне - 1 ст. ложка; вершкове масло - 1 ч. ложка; варені яйця - 2 яйця; сметана - 150 г; кріп - 30 г; сіль - за смаком. Приготування Вимите рибне філе нарізаємо порційними шматочками. Кріп дрібно кришимо. Яєчні жовтки розтираємо зі сметаною до стану однорідної маси, а білки дрібно рубаємо. В мультиварці вибираємо режим «Смаження», розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо в ньому протягом 4 хвилин кріп, потім додаємо 1 столову ложку борошна і ретельно розмішуємо. Тепер поступово вливаємо рибний бульйон. Викладаємо шматочки риби, жовтки зі сметаною і білки. Солимо за смаком. Закриваємо кришку мультиварки, вибираємо режим «Варка на пару» і час приготування 30 хвилин. Після цього суп готовий до вживання.