Кускус - одне з найпопулярніших страв у багатьох арабських країнах, що складається з дрібних зерняток манки, багаторазово покритої тонким шаром борошна. Давайте дізнаємося з вами як приготувати кус - кус в мультиварці і порадувати гостей смачним і корисним стравою.
Рецепт кускусу в мультиварці з м'ясом
Інгредієнти: кускус - 200 г; куряче філе - 300 г; морква - 100 г; сіль - щіпка; вода - 500 мл; кориця - за смаком; рослинна олія; чорний мелений перець. Приготування Для приготування кус - куса готуємо в мультиварці спочатку всі овочі. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. Моркву очищаємо і натираємо на маленькій тертці. Куряче філе подрібнюємо невеликими кубиками. Тепер беремо чавунець, наливаємо на дно трохи масла і підсмажити в ньому цибулю приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи. Додаємо моркву, перемішуємо, смажимо ще 3 хвилини, а потім викладаємо в обжарку філе і готуємо все разом на невеликому вогні 10 хвилин. Потім доливаємо воду і доводимо до кипіння. Додаємо сіль, кладемо корицю, перчимо до смаку, перемішуємо. Насипаємо кус - кус, відразу ж закриваємо чавунець кришкою і знімаємо страву з вогню, наполягаючи його хвилин 5-7. Кус - кус за цей час повинен добре розбухнути і увібрати в себе всю рідину. При подачі на стіл посипаємо страва з кускусу будь свіжою зеленню.
Рецепт кускусу в мультиварці
Інгредієнти: сухий кускус - 200 г; вершкове масло - 50 г; родзинки - 50 г; морква - 1 шт.; курага - 50 г; чорнослив - 50 г; вода - 2 ст. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати кускус в мультиварці. На дно чаші викладаємо вершкове масло, включаємо режим «Випічка» і розтоплюємо його. Потім додаємо потерту моркву і обсмажуємо приблизно 15 хвилин. Далі викладаємо заздалегідь вимиті і вимочені сухофрукти: родзинки, чорнослив, курагу. Все ретельно перемішуємо, висипаємо кускус, додаємо воду, закриваємо кришкою і чекаємо сигналу про готовність. Тепер викладаємо кашу на тарілку, кладемо ще один шматочок масла, розмішуємо і подаємо разом зі свіжими овочами до столу, прикрасивши страву зеленню.