Стейки, приготовані в мультиварці, виходять дивовижно соковитими і м'якими. І навіть не важливо з якого м'яса вони приготовані!
Стейк зі свинини в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть свинини - 500 г; оливкова олія; рослинне масло - 1 ст. ложка; йогурт - для маринаду; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування свинячого стейка в мультиварці беремо тільки свіже м'ясо, бажано м'якоть. Нарізаємо її на шматочки товщиною не менше 2 см упоперек волокон. Потім кожен скибочку солимо і перчимо за смаком з двох сторін. Можна замаринувати м'ясо в йогурті, тоді воно виходить більш соковитим. Безпосередньо перед приготуванням м'ясо обсушуємо і обмазуємо оливковою олією. Мультиварку включаємо режим "Смаження", наливаємо трохи олії і обсмажуємо стейки по 3-5 хвилин з двох сторін. За цим же рецептом можна з легкістю приготувати в мультиварці і стейки з яловичини .
Стейк з сьомги в мультиварці
Інгредієнти: стейки сьомги - 3 шт.; вершкове масло; вода - 4 ст.; сіль, перець - за смаком; зерна граната - для прикраси; лимон - 1 шт. Для соусу:
сметана - 40 мл; вершки - 100 мл; кріп, петрушка; сіль, перець - за смаком. Приготування Беремо стейки сьомги, моєму, натираємо спеціями і сіллю, збризкуємо лимонним соком. У чашу мультиварки наливаємо воду, кидаємо кілька лаврових листочків. Зверху встановлюємо контейнер для приготування страви на пару. Закладаємо в нього шматочки риби, закриваємо кришкою. Вибираємо програму «Варка на пару» і приблизно через 20 хвилин сьомга в мультиварці готова! Поки готується риба, робимо соус: змішуємо сметану, вершки, подрібнену зелень, додаємо трохи солі і перцю. При подачі на стіл прикрашаємо блюдо гранатом, лимоном або петрушкою. Точно також можна приготувати і смачний, ароматний стейк з форелі в мультиварці.
Стейк з індички в мультиварці
Інгредієнти: стейки індички - 4 шт.; рослинна олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Чашу мультиварки гарненько промазуємо рослинним маслом. Кожен стейк окремо промиваємо холодною водою і витираємо рушником. Змішуємо разом сіль, чорний перець і цієї ароматною сумішшю гарненько натираємо стейки індички. Укладаємо шматочки в чашу мультиварки і вмикаємо прилад на 40 хвилин, виставивши програму «Випічка». Приблизно через 20 хвилин після початку приготування, акуратно перевертаємо м'ясо на іншу сторону. Смажимо індичку в мультиварці до повної готовності і м'якого стану. Подаємо стейки обов'язково гарячими і зі свіжими овочами.