Вернуться назад Распечатать

Стейк в мультиварці

Стейк в мультиварці
Стейки, приготовані в мультиварці, виходять дивовижно соковитими і м'якими. І навіть не важливо з якого м'яса вони приготовані!

Стейк зі свинини в мультиварці


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 500 г;

  • оливкова олія;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • йогурт - для маринаду;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування свинячого стейка в мультиварці беремо тільки свіже м'ясо, бажано м'якоть. Нарізаємо її на шматочки товщиною не менше 2 см упоперек волокон. Потім кожен скибочку солимо і перчимо за смаком з двох сторін. Можна замаринувати м'ясо в йогурті, тоді воно виходить більш соковитим. Безпосередньо перед приготуванням м'ясо обсушуємо і обмазуємо оливковою олією. Мультиварку включаємо режим "Смаження", наливаємо трохи олії і обсмажуємо стейки по 3-5 хвилин з двох сторін. За цим же рецептом можна з легкістю приготувати в мультиварці і стейки з яловичини .

    Стейк з сьомги в мультиварці


    Інгредієнти:

  • стейки сьомги - 3 шт.;

  • вершкове масло;

  • вода - 4 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зерна граната - для прикраси;

  • лимон - 1 шт.


  • Для соусу:

  • сметана - 40 мл;

  • вершки - 100 мл;

  • кріп, петрушка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Беремо стейки сьомги, моєму, натираємо спеціями і сіллю, збризкуємо лимонним соком. У чашу мультиварки наливаємо воду, кидаємо кілька лаврових листочків. Зверху встановлюємо контейнер для приготування страви на пару. Закладаємо в нього шматочки риби, закриваємо кришкою. Вибираємо програму «Варка на пару» і приблизно через 20 хвилин сьомга в мультиварці готова! Поки готується риба, робимо соус: змішуємо сметану, вершки, подрібнену зелень, додаємо трохи солі і перцю. При подачі на стіл прикрашаємо блюдо гранатом, лимоном або петрушкою. Точно також можна приготувати і смачний, ароматний стейк з форелі в мультиварці.

    Стейк з індички в мультиварці


    Інгредієнти:

  • стейки індички - 4 шт.;

  • рослинна олія;

  • Стейк в мультиварці

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Чашу мультиварки гарненько промазуємо рослинним маслом. Кожен стейк окремо промиваємо холодною водою і витираємо рушником. Змішуємо разом сіль, чорний перець і цієї ароматною сумішшю гарненько натираємо стейки індички. Укладаємо шматочки в чашу мультиварки і вмикаємо прилад на 40 хвилин, виставивши програму «Випічка». Приблизно через 20 хвилин після початку приготування, акуратно перевертаємо м'ясо на іншу сторону. Смажимо індичку в мультиварці до повної готовності і м'якого стану. Подаємо стейки обов'язково гарячими і зі свіжими овочами.