Мультиварка - чудовий прилад, який полегшує життя будь-якої господині. Вона надає безліч можливостей для приготування багатьох страв зі свіжих і навіть заморожених овочів. А вони в свою чергу виходять дуже поживними і корисними, а також чудово прикрасять ваш повсякденний раціон. Давайте ж розглянемо рецепти приготування тушкованих овочів в мультиварці.
Тушковані овочі в мультиварці "Панасонік"
Інгредієнти: морква - 3 шт.; цибулина - 4 шт.; кабачки - 3 шт.; картопля - 400 г; консервовані помідори - 2 шт.; рослинна олія; чорний перець горошком - 3 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль - за смаком. Приготування Отже, спочатку очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю, промиваємо його і нарізаємо великими шматочками. Далі точно також подрібнюємо очищені моркву, картоплю і кабачки. Далі беремо консервовані помідори і шаткуємо їх великими часточками. Поділяємо порізані помідори на дві частини.
Після цього в чашу мультиварки наливаємо олію. Викладаємо на дно порізану цибулю, додаємо лавровий листочок, а також перець горошком. Зверху висипаємо моркву і на неї кладемо шматочки картоплі. Овочі злегка додаємо сіль за смаком і додаємо одну частину консервованих помідорів. Далі покриваємо їх кабачками і викладаємо помідори, що залишилися. Всі овочі поливають томатним соком, закриваємо кришку мультиварки і виставляємо програму «Тушкування» на 60 хвилин. Хвилин за 10 до готовності, страва добре перемішуємо і готуємо до звукового сигналу.
Тушковані овочі в мультиварці "Поларіс"
Інгредієнти: підкопчений бекон - 1 пачка; рослинна олія; сіль, спеції - за смаком; заморожені овочі - 400 р. Приготування Для початку злегка підсмажуємо бекон. Для цього нарізаємо його тонкими скибочками і викладаємо в орендовану чашу мультиварки, налив туди попередньо трохи соняшникової олії. Включаємо прилад, виставляємо програму «Випічка» і встановлюємо таймер на 40 хвилин. Коли бекон обжарился, додаємо до нього суміш заморожених овочів, приправляємо їх сіллю, перцем і посипаємо свіжою дрібно посіченою зеленню. За бажанням кладемо столову ложку сметани або майонезу і ретельно перемішуємо. Після цього накриваємо каструлю кришкою і чекаємо звукового сигналу про закінчення приготування страви. Після закінчення часу, тушковані заморожені овочі в мультиварці готові!
Тушковані овочі в мультиварці "Редмонд"
Інгредієнти: суміш заморожених овочів - 300 г; сир - 200 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування Овочі кладемо в спеціальну сітку для приготування страви на пару. У каструлю наливаємо трохи води до спеціальної рисочки. Овочі гарненько посипаємо сіллю і спеціями, щоб вони вийшли не прісні. Виставляємо програму «Готування на пару» і чекаємо приблизно 40 хвилин. Після цього, посипаємо овочі тертим сиром і подаємо до столу в ролі гарніру до курки, м'яса або риби.
Тушковані овочі в мультиварці
Інгредієнти: баклажан - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; помідор - 1 шт.; кабачок - 1 шт.; бульйонний кубик - 1 шт.; грибне асорті - 100 г; сіль, спеції - за бажанням; лавровий лист. Приготування Всі овочі добре промиваємо, обсушуємо і очищаємо. Потім, цибулю нарізаємо кубиками, а моркву - кружальцями. Болгарський перець шаткуємо тонкими смужками, попередньо очистивши
їх від насіння і плодоніжки. Також подрібнюємо баклажан і кабачок. Помідори ріжемо часточками.
У ємність мультиварки наливаємо олію, викладаємо всі підготовлені овочі, додаємо приправу, лавровий лист і зелень. Кладемо трохи заморожених грибів і бульйонний кубик. Мультиварку переводимо в режим «Випічка» на 40 хвилин, а потім доводимо страву до готовності на програмі «Гасіння».
Якщо вам сподобалися рецепти для кухонних помічниці, тоді пропонуємо зробити в мультиварці рибний суп або солянку .