Пудинг - це дуже легкий десерт, який неодмінно сподобається вашим гостям. Готуватися страву дуже легко, особливо у мультиварці, а виходить неймовірно ніжним і чудово ароматним.
Яблучно - сирний пудинг в мультиварці
Інгредієнти: сир - 400 г; яблука - 2 шт.; куряче яйце - 2 шт.; манка - 3 ст. ложки; цукор - 100 г; вершкове масло - 30 г; вода - 1 л. Приготування Пропонуємо простий рецепт, як приготувати пудинг в мультиварці. Зелені яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину. Потім подрібнюємо їх блендером в пюре, додаємо сир, половину порції цукру і манку. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.
В окремій чаші злегка збиваємо яйця, поступово всипаючи цукор, що залишився, до утворення легкої піни. Після цього дуже акуратно вливаємо збиті яйця до яблучно-сирною масою і легенько перемішуємо. Форму для приготування страви на пару змащуємо вершковим маслом і обережно перекладаємо в неї приготовану масу.
Ставимо форму в мультиварку, попередньо залив в неї необхідну кількість води, і готуємо близько 40-45 хвилин в режимі «Варка на пару». Готовий пудинг з сиру в мультиварці по своїй консистенції повинен вийти дуже ніжним і смачним.
Рецепт рисового пудингу в мультиварці
Інгредієнти: рис - 1 ст.; молоко - 3 ст.; цукор - 05 склянки; лимон - 1 шт.; кориця - 1 паличка. Приготування Молоко попередньо підігріваємо, але не кип'ятимо. Потім додаємо в нього цукор, подрібнену лимонну цедру і корицю. Переливаємо суміш в каструльку і висипаємо туди ж рис. Готуємо молочний пудинг в мультиварці на режимі «Випічка» хвилин 30. Готову страву охолоджуємо і подаємо на стіл з скибочками лимона і корицею.
Банановий пудинг в мультиварці
Інгредієнти: яблука - 2 шт.; банан - 2 шт.; геркулес - 1 ст.; цукор - 05 склянки; молоко - 1 ст.; родзинки - 05 склянки; кориця - 1 ч. ложка; яйце - 4 шт.; сіль - щіпка; лимонний сік - 1 ч. ложка; масло вершкове - 10 р. Приготування Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин. Геркулес подрібнюємо в борошно з допомогою кавомолки. Яблука промиваємо, очищаємо разом з бананами від шкірки і натираємо у велику миску на крупній тертці. До подрібненим фруктів додаємо корицю, поливаємо лимонним соком і перемішуємо. Потім додаємо геркулесову борошно і знову злегка збиваємо.
У чашу мультиварки кладемо вершкове масло, включаємо режим «Смаження» і розтоплюємо його. Топлене масло переливаємо до яблучно - бананової суміші, виливаємо сюди ж молоко і кладемо родзинки. Гарненько перемішуємо. В окремій мисці збиваємо міксером яйця з цукром і сіллю до міцної піни. Акуратно з'єднуємо яєчну піну з яблучно-геркулесовим тестом. Перекладаємо масу в каструлю, закриваємо кришку мультиварки і випікаємо пудинг на режимі «Випічка» протягом 60 хвилин. Готову випічку подаємо до чаю тільки в теплому вигляді.
Шоколадний пудинг в мультиварці
Інгредієнти: молоко - 20 мл; цукор - 50 г; пшеничне борошно - 50 р; вершки - 2 ст. ложки; какао - порошок - 3 ст. ложки; коньяк - 1 ст. ложка; куряче яйце - 2 шт.; сода - 05 ч. ложки; масло вершкове - 50 г; мигдаль - 2 ст. ложки; панірувальні сухарі - 120 г; цукор - 1 ст. Для ванільного соусу:
картопляний крохмаль - 1 ст. ложка; ванільний цукор - за смаком; яйце - 3 шт.; молоко - 1 л; борошно - 1 ст. ложка. Приготування Какао змішуємо з панірувальними сухарями, а потім поступово вливаємо молоко та вершки.
Гарненько перемішуємо і залишаємо масу хвилин на 10. Розм'якшене масло ретельно розтираємо з цукром, додаємо туди курячий жовток, додаємо борошно і кладемо соду. Все розмішуємо і з'єднуємо з розмоченими сухарями, мигдалем і коньяком. Білки збиваємо окремо, і тільки потім змішуємо з основною масою. Ретельно вимішуємо тісто до однорідного стану і поміщаємо в каструлю мультиварки.
Готуємо шоколадний пудинг , використовуючи програму «Випічка» протягом 60 хвилин. Подаємо блюдо гарячим, полив його зверху ванільним соусом. Для його приготування беремо каструлю, наливаємо в неї молоко і кип'ятимо його. Окремо яйця розтираємо з цукром, додаємо борошно, крохмаль і з'єднуємо з молоком.