Вернуться назад Распечатать

Курка у вершках в мультиварці

Курка у вершках в мультиварці
Біле м'ясо птиці з вершками в мультиварці - це так просто, і так вишукано по-французьки. Прекрасна ідея для романтичної вечері, який можна влаштувати не тільки на вихідні, але й у трудові будні. Благо, часу на приготування піде зовсім небагато, ще залишиться пару хвилин на те, щоб підправити зачіску і макіяж до приходу коханого чоловіка.

Курка з вершками і кедровими горішками в мультиварці


Інгредієнти:

  • грудка куряча - 500 г;

  • вершки (жирність 20 %) - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 50 г;

  • горішки кедрові - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати курку у вершках в мультиварці. М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. На режимі «Випічка» спочатку розтоплюємо ложку вершкового масла, а після обсмажуємо на ньому шматочки курки, до утворення золотистої скоринки.
    Тим часом готуємо вершковий соус . Швидше робити це на сковорідці, поки курочка підрум'янюється. Але якщо під рукою лише мультиварка, доводимо нашу пташку до кондиції, перекладаємо її на тарілку, і готуємо соус також на режимі «Випічка». На вершковому маслі, що залишилося злегка підсмажити борошно. Помішуючи, тонкою цівкою вливаємо 2/3 склянки води, потім вершки. Коли він загусне, додаємо обсмажені кедрові горішки і заливаємо цим соусом курячу грудку. Перемішуємо, закриваємо кришку мультиварки і переходимо на режим «Гасіння». Вже через 40 хвилин ніжна курочка у вершковому соусі готова!

    Курка у вершках з грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе куряче - 500 г;

  • печериці (свіжі) - 500 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сир «Голландський» - 100 г;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • вершки (жирність 10%) - 1 ст.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    У чашу мультиварки наливаємо масло і
    Курка у вершках в мультиварці
    обсмажуємо розкришений дрібними кубиками цибулю до прозорості. Додаємо до нього нарізані пластинками гриби і смажимо хвилин 15. Настав час закладати курку (її ріжемо невеликими шматочками). Солимо, перчимо. Тушкуємо, помішуючи, до готовності м'яса.
    Паралельно готуємо соус. Для цього з'єднуємо борошно з вершками і половиною натертого на крупній тертці сиру. Додаємо трохи солі і перцю. Заливаємо отриманою сумішшю курку з грибами, присипаємо залишилися сиром. І витримуємо на режимі «Випічка» ще 10 хвилин. Вимикаємо ще до того, як жульєн в мультиварці покриється скоринкою.