До теперішнього часу багато обзавелися таким зручним і корисним девайсом як мультиварка, за допомогою якого можна готувати не тільки різні страви, але і соки з різних плодів, наприклад, з томатів. Ви запитаєте: «чи не Можна якось простіше? Що, обов'язково з мультиваркою? Може, краще скористатися соковижималкою , тому що некипячение соки корисніші?»
По-перше, не всі (навіть фірмові) соковижималки справляються з цим завданням добре. В деяких випадках виходить окремо мутно-прозорий сік і окремо густа червона маса.
По-друге, є люди, у яких смачний і корисний томатний сік може викликати алергічні реакції.
Крім того, в помідорах міститься лікопін - вельми корисна речовина для профілактики онкологічних, серцево-судинних, очних і нервових хвороб. Після теплової обробки активність лікопіну у томатних продуктах значно зростає.
Розповімо, як варити сік в мультиварці.
Томатний сік в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: томати (помідори) червоні стиглі - 1 кілограм; сіль (за бажанням) - не більше 3 р. Приготування Видаляємо у помідорів плодоніжки, ретельно промиваємо, розрізаємо на половинки або четвертинки і не видаляємо червону частину серцевини, прилеглу до плодоніжки.
Подрібнюємо в блендері. Приправляємо до смаку сіллю, а можна і свіжим червоним гострим перцем. Переміщаємо з чаші блендера в робочу ємність мультиварки. Встановлюємо режим «Гасіння», таймер виставляємо з таким урахуванням, щоб сік кипів не більше 8-15 хвилин. Якщо кип'ятити довше, безліч корисних речовин зруйнується.
Томатний сік, приготовлений в мультиварці, можна перелити в стерилізовані банки і закатати (кришки теж треба простерилізувати). Ніяких консервантів крім солі не потрібно, тому що томатна маса сама по собі - вельми ефективний консервант.
В мультиварці також можна приготувати сік з гарбуза , вийде смачно і корисно.