Домашню ковбасу в мультиварці можна не тільки обсмажити, як на звичайній сковорідці, а й приготувати на пару, що більш корисно. Але особливо смачно вийде, якщо поєднати в мультиварці макарони чи картоплю з ковбасою - вона віддасть всю свою соковитість і аромати, і вийде дуже ситне, по-справжньому «чоловіче» страву. Ще кілька ідей, як урізноманітнити своє меню за допомогою звичайної ковбаси ви знайдете в сьогоднішніх рецептах.
Омлет з ковбасою в мультиварці
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; ковбаса домашня - 200 г; сир - 100 г; молоко - 2 мульти ст.; помідор - 1 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; зелень - 1/2 пучок. Приготування Томати ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. Яйця злегка збовтуємо виделкою, додаємо молоко і натертий на дрібній тертці сир. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і розігріваємо її на режимі «Випічка». Спочатку закладаємо помідори і накрошенние на половинки кружечки ковбаси. Заливаємо все яєчно-молочною сумішшю і закриваємо кришку. Через 20 хвилин омлет з ковбасою готовий. Коли він трохи охолоне, перевертаємо його на тарілку і посипаємо рубаною зеленню.
Гороховий суп з ковбасою в мультиварці
Інгредієнти: горох сушений, подрібнений - 1 ст.; грудинка копчена - 70 г; ковбаса домашня - 150 г; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля-порей - 1/2 шт.; перець чилі - 1 шт.; чебрець (сухий) - 1/2 ч. ложки; суміш італійських трав - 1 ч. ложка; суміш перців - 1/4 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Горох промиваємо і засипаємо в мультиварку. Туди ж додаємо нарізані кубиками картоплю і моркву, півкільцями цибулю і перець чилі, накрошенную соломкою грудинку і колечка домашньої ковбаси. Заливаємо водою - 5 мульти склянок для любителів густого супу, або 3 - для більш рідкого. Приправляємо спеціями і сіллю, закриваємо кришку і включаємо режим «Суп» на 15 години. Чудовий гороховий суп з ковбасою готовий!
Капуста з ковбасою в мультиварці
Інгредієнти: капуста білокачанна - 1 шт.; ковбаса домашня - 3 шт.; помідори - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Обсмажуємо домашні сирі ковбаски на режимі «Випічка» по 20 хвилин з двох сторін. Ковбаски витягаємо, а на виделившемся жиру смажимо нарізану півкільцями цибулю і натерту на крупній тертці моркву до рум'яного кольору. Додаємо дрібно накрошенние помідори і нарізані колечками ковбаски. Заповнюємо чашу тонко нашаткованої капусти. Солимо, перчимо, перемішуємо. Готуємо на режимі «Гасіння» рівно годину.