Якщо вам пощастило, і домашній кущик брусниці почав вдруге плодоносити вже в жовтні-листопаді, то саме час повернути літню пору консервації і заготовити кілька баночок ароматного брусничного варення.
Готувати брусничне варення можна по-старому, а можна скористатися мультиварка. Перед тим, як варити варення з брусниці в мультиварці, врахуйте декілька важливих моментів:
готове варення може вийти трохи рідкуватим, за рахунок своєрідного процесу випарювання вологи з пристрою; варка ласощі таким способом підійде для невеликих сімей, які не хочуть завалювати всю комору консервацією, а цілком насолодяться і парою баночок. Причина тому - відносно невелика ємність пристрою - 6 літрів, наповнювати яку слід не більше ніж на половину, щоб ласощі не втекло під час кипіння; відразу вивчіть режими томління на вашому пристрої: «Суп», «Варка», або «Гасіння» відмінно підійдуть для приготування варення. Рецепт варення з брусниці в мультиварці
Почнемо з простого рецепту приготування брусничного варення.
Інгредієнти: брусниця - 500 г; цукор - 250 г; лимонний сік - 2-3 ст. ложки. Приготування Ягоди брусниці перебираємо і промиваємо, кладемо на дно чаші мультиварки, пересипаємо цукром, або пудрою, додаємо лимонний сік і закриваємо кришку. Любителі цитрусових можуть додати аромату з допомогою лимонної шкірки, яка в процесі приготування зацукрувався і також буде придатна в їжу.
Тепер вибираємо режим «Суп», або «Гасіння» і виставляємо час - 60 хвилин. Готове варення тушкуємо ще пару годин на підігріві, а потім розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Брусничне варення з лимоном в мультиварці
Для тих, хто любить солодке і ароматне варення ми підготували рецепт нижче.
Інгредієнти: ягоди брусниці - 800 г; цукор - 450-500 г; мелена гвоздика - 1/4 ч. ложки; лимон - 1/2 шт. Приготування Ягоди перебираємо, миємо, обсушуємо і закладаємо в чашу мультиварки. Пересипаємо ягоди цукром, за смаком можна додати трохи меду. Лимон разом із шкіркою подрібнюємо у блендері, або пропускаємо через м'ясорубку, після чого додаємо до брусничної суміші. Доповнюємо варення меленою гвоздикою і накриваємо кришку мультиварки. Варимо брусничне варення 1 годину в режимі «Гасіння», потім переключається на підігрів і тушкуємо ласощі ще 15-2 години. Готове варення закатуємо як зазвичай, чи їмо відразу.
Сподобалися наші рецепти, тоді спробуйте зробити варення з брусниці , вийде чудовий десерт до чаю.