Як же добре, коли на кухні є така дивовижна і приголомшлива річ, як мультиварка. В ній завжди з легкістю можна зварити кашу або суп, розморозити шматочок м'яса або приготувати будь-який гарнір. Але не всі знають про те, що в звичайній мультиварці можна приготувати ще й чудові десерти. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування кексів в мультиварці.
Рецепт сирного кексу в мультиварці
Інгредієнти: вершкове масло - 150 г; розпушувач - 1 ст. ложка; ванільний цукор - 20 г; сир - 250 г; яйце - 3 шт.; борошно - 300 г; цукор - 5 ст. ложок; шоколад - 50 р. Приготування Отже, вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо остигати. Потім додаємо до нього цукор і збиваємо міксером близько 3 хвилин. Далі викладаємо м'який сир і все перемішуємо до однорідної маси. По одному розбиваємо яйця, постійно збиваючи наше тісто. Після цього додаємо просіяне з розпушувачем борошно і вмішуємо порізаний шматочками темний шоколад. Викладаємо отриману масу в змащену маслом чашу мультиварки і готуємо 1 годину в режимі «Випічка». Готовий сирний кекс трохи охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Рецепт шоколадного кексу в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 05 склянки; цукор - 05 склянки; яйце - 3 шт.; какао - порошок - 2 ст. ложки; вершкове масло - 100 г; розпушувач - 1 ч. ложка; цукор ванільний - 10 г; шоколад для прикраси; коньяк - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування У невеликій мисці гарненько збиваємо яйця з цукром до отримання однорідної кремоподібної консистенції. Далі в цю суміш додаємо какао-порошок і кидаємо дрібку солі. Вершкове масло розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі і виливаємо в приготовлену раніше масу. Пшеничне борошно просіваємо разом з розпушувачем через дрібне сито, після чого маленькими порціями всипаємо в яєчно-масляну суміш. Додаючи борошно, не забуваємо постійно помішувати тісто, щоб у ньому не утворилися грудочки. Тепер додаємо трохи коньяку і ванільний цукор, ще раз гарненько розмішуємо. Чашу мультиварки змащуємо маслом, виливаємо наше тісто і закриваємо кришку. Виставляємо на приладі режим «Випічка» і готуємо приблизно 45 хвилин до готовності. Потім акуратно дістаємо шоколадний кекс, злегка остуджуємо і поливаємо зверху розтопленим шоколадом.
Рецепт морквяного кексу в мультиварці
Інгредієнти: морква - 200 г; цукор - 1 ст.; борошно - 1 ст.; вершкове масло - 100 г; розпушувач - 1 пакетик; яйце - 2 шт.; сіль - щіпка; ванілін - за смаком. Приготування Вершкове масло розтоплюємо в мультиварці, виставивши режим «Випічка» близько 2 хвилин. Моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці. Окремо збиваємо яйця з цукром, а потім додаємо моркву, борошно, ванілін і розпушувач. Акуратно вливаємо олію і ложкою замішуємо однорідне тісто. Чашу мультиварки змащуємо маслом, виливаємо тісто і випікаємо морквяний кекс на програмі «Випічка» близько 65 хвилин. Потім акуратно виймаємо випічку за допомогою спеціального піддону для "варіння на пару".
Рецепт бананового кексу з чорницею в мультиварці
Інгредієнти: банани - 3 шт.; лимонна кислота - 1 г; борошно - 2 ст.; вода - 100 мл; рослинна олія - 4 ст. ложки; волоські горіхи - 100 г; цукор - 100 г; чорниця - 200 г; мелений мускатний горіх - 05 ч. ложки; розпушувач - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування Банани чистимо від шкірки, нарізаємо шматочками, з'єднайте з цукром, лимонною кислотою і водою. Подрібнюємо все з допомогою блендера і вливаємо трошки олії. Окремо з'єднуємо просіяне борошно, сіль, розпушувач і мускатний горіх. Акуратно вмішуємо борошняну суміш в бананову, додаємо волоські горіхи і чорницю. Викладаємо тісто в змащену чашу мультиварки і випікаємо 50 хвилин в режимі «Випічка». Ну, ось і все банановий кекс готовий!