Тушкована капуста приготована в мультиварці - чудовий варіант ситної вечері або щільного обіду. Її можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати в якості начинки для вареників і пиріжків. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування капусти в мультиварці і побалуємо всіх смачним і корисним стравою.
Рецепт тушкованої капусти в мультиварці
Тушкована капуста, приготована за цим рецептом, виходить дуже ніжною і соковитою.
Інгредієнти: білокачанна капуста - 500 г; сіль і спеції - за смаком; свіжа зелень - за бажанням; рослинне масло. Приготування Капусту миємо, знімаємо верхні листочки і дрібно нашинковиваем. У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо капусту, солимо, перчимо за смаком. Виставляємо режим «Гасіння» і час на 1 годину. Після сигналу готовності капусту добре перемішуємо і переводимо мультиварку в режим «Плов». Готуємо страву ще приблизно 25 хвилин. Потім перекладаємо капусту в глибоку чашу, поливаємо олією і посипаємо подрібненою свіжою зеленню за бажанням.
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; білокачанна капуста - 1 кг; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідор - 1 шт.; зелень - 1 пучок; сіль і спеції - за смаком; рослинне масло. Приготування У чашу наливаємо олію, кладемо очищений і дрібно нарізаний лук. Куряче філе шаткуємо невеликими шматочками і викладаємо в чашу. Помідор ошпарюємо окропом і акуратно знімаємо шкірку, після чого, нарізаємо тонкими часточками і додаємо до м'яса. Нашатковану капусту викладаємо зверху, посипаємо все зеленню, приправляємо сіллю і спеціями за смаком. На великій тертці натираємо моркву і додаємо її самої останньої, закриваючи всі інші інгредієнти. Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 2 години. Ну, ось і готова наша капуста з м'ясом . Потім все ретельно перемішуємо і розкладаємо по тарілках.
Рецепт смаженої капусти в мультиварці
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 кг; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; рослинна олія - за смаком; сіль, перець мелений. Приготування Капусту дрібненько шаткуємо. Цибулину нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Наливаємо в чашу мультиварки трохи масла, а потім кладемо до нього всі підготовлені раніше овочі. Солимо, перчимо нашу страву за смаком. Закриваємо кришку, виставляємо режим «Смаження» і готуємо капусту 15 хвилин. Після сигналу готовності перемішуємо вміст чаші, а потім накриваємо кришкою і залишаємо страву настоюватися хвилин на 10. Подаємо капусту з будь-яким гарніром на ваш розсуд.
Рецепт брюссельської капусти в мультиварці
Інгредієнти: капуста брюссельська - 400 г; сир - 50 р. Для соусу:
борошно пшеничне - 2 ст. ложки; молоко - 250 мл; мускатний горіх - щіпка; сіль, чорний перець - за смаком; лимонний сік - 1 ст. ложка; олія рослинна. Приготування Капусту очистити від верхніх листочків, промиваємо і викладаємо у спеціальний кошик мультиварки. Включаємо режим «На пару» і виставляємо таймер приблизно на 15 хвилин. Після цього кошик прибираємо. Тепер готуємо соус «Бешамель»: розтоплюємо масло, додаємо до нього борошно і трохи обсмажуємо. Потім виливаємо тепле молоко і заважаємо. Через 10 вимикаємо каструлю і додаємо в соус за смаком перець, сік лимона і мускатний горіх. Все розмішуємо, закриваємо кришкою і даємо масі загуснути. Після цього викладаємо в соус приготовану на пару капусту, закриваємо кришкою і готуємо на режимі «Гасіння». При подачі на стіл брюссельську капусту посипаємо тертим сиром.