Вернуться назад Распечатать

Капуста в мультиварці - рецепти

Капуста в мультиварці - рецепти
Тушкована капуста приготована в мультиварці - чудовий варіант ситної вечері або щільного обіду. Її можна подавати як самостійне блюдо, а можна використовувати в якості начинки для вареників і пиріжків. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування капусти в мультиварці і побалуємо всіх смачним і корисним стравою.

Рецепт тушкованої капусти в мультиварці


Тушкована капуста, приготована за цим рецептом, виходить дуже ніжною і соковитою.
Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 500 г;

  • сіль і спеції - за смаком;

  • свіжа зелень - за бажанням;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Капусту миємо, знімаємо верхні листочки і дрібно нашинковиваем. У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо капусту, солимо, перчимо за смаком. Виставляємо режим «Гасіння» і час на 1 годину. Після сигналу готовності капусту добре перемішуємо і переводимо мультиварку в режим «Плов». Готуємо страву ще приблизно 25 хвилин. Потім перекладаємо капусту в глибоку чашу, поливаємо олією і посипаємо подрібненою свіжою зеленню за бажанням.

    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 300 г;

  • білокачанна капуста - 1 кг;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • зелень - 1 пучок;

  • сіль і спеції - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    У чашу наливаємо олію, кладемо очищений і дрібно нарізаний лук. Куряче філе шаткуємо невеликими шматочками і викладаємо в чашу. Помідор ошпарюємо окропом і акуратно знімаємо шкірку, після чого, нарізаємо тонкими часточками і додаємо до м'яса. Нашатковану капусту викладаємо зверху, посипаємо все зеленню, приправляємо сіллю і спеціями за смаком. На великій тертці натираємо моркву і додаємо її самої останньої, закриваючи всі інші інгредієнти. Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 2 години. Ну, ось і готова наша капуста з м'ясом . Потім все ретельно перемішуємо і розкладаємо по тарілках.

    Рецепт смаженої капусти в мультиварці


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1 кг;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинна олія - за смаком;

  • сіль, перець мелений.


  • Приготування
    Капусту дрібненько шаткуємо. Цибулину нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Наливаємо в чашу мультиварки трохи масла, а потім кладемо до нього всі підготовлені раніше овочі. Солимо, перчимо нашу страву за смаком. Закриваємо кришку, виставляємо режим «Смаження» і готуємо капусту 15 хвилин. Після сигналу готовності перемішуємо вміст чаші, а потім накриваємо кришкою і залишаємо страву настоюватися хвилин на 10. Подаємо капусту з будь-яким гарніром на ваш розсуд.

    Рецепт брюссельської капусти в мультиварці


    Інгредієнти:

  • капуста брюссельська - 400 г;

  • сир - 50 р.


  • Для соусу:

  • борошно пшеничне - 2 ст. ложки;

  • молоко - 250 мл;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • сіль, чорний перець - за смаком;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • олія рослинна.


  • Капуста в мультиварці - рецепти
    Приготування
    Капусту очистити від верхніх листочків, промиваємо і викладаємо у спеціальний кошик мультиварки. Включаємо режим «На пару» і виставляємо таймер приблизно на 15 хвилин. Після цього кошик прибираємо. Тепер готуємо соус «Бешамель»: розтоплюємо масло, додаємо до нього борошно і трохи обсмажуємо. Потім виливаємо тепле молоко і заважаємо. Через 10 вимикаємо каструлю і додаємо в соус за смаком перець, сік лимона і мускатний горіх. Все розмішуємо, закриваємо кришкою і даємо масі загуснути. Після цього викладаємо в соус приготовану на пару капусту, закриваємо кришкою і готуємо на режимі «Гасіння». При подачі на стіл брюссельську капусту посипаємо тертим сиром.