Макарони по-флотськи шалено популярні на всьому пострадянському просторі завдяки своїй простоті і ситності. А сьогодні ми адаптуємо рецепт цього всіма улюбленого страви для технічно просунутих господинь, які пішли далі своїх мам і бабусь, і священним діють на кухні не тільки за допомогою звичайних каструль і сковорідок.
Макарони по-флотськи в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: макарони «ріжки» - 400 р; фарш свино-яловичий - 300 г; вода - 15 л; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; петрушка - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування У чашу мультиварки заливаємо воду, вибираємо програму «Паста», встановлюємо час 15 хвилин і закриваємо кришку. Коли вода закипить, пролунає звуковий сигнал. А тим часом підготуємо овочі. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, моркву тремо на дрібній тертці. За сигналом мультиварки відкриваємо кришку і завантажуємо в чудо-горщик: ріжки, фарш, овочі і лаврові листочки. Солимо, перчимо за смаком. Все перемішуємо. Закриваємо і ще раз натискаємо кнопку «Старт». Тільки зараз почнеться зворотний відлік хвилин. Готові макарони по-флотськи відкидаємо на друшляк і знову повертаємо в мультиварку. Посипаємо рубаною зеленню, перемішуємо і розкладаємо по тарілках.
Макарони по-флотськи з тушонкою в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: макарони - 200 г; тушонка - 200 г; лавровий лист - 1 шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Встановлюємо програму «Смаження» і розтоплюємо в чашу мультиварки жир від тушонки. Обсмажуємо на ньому дрібно покришену цибулю, до рум'яного кольору. Додаємо тушонку, лавровий лист, засипаємо ріжки. Трохи солимо і перчимо. Заливаємо макарони так, щоб вода повністю покрила. Переходимо на програму «Експрес». Причому в нових моделей «Редмонд» М90 час цієї програми фіксовано - 30 хвилин. Перші моделі цієї мультиварки готують, поки вода не випарується, а потім вимикаються. Ну, ось і всі наші макарони з тушонкою готові!
Макарони по-флотськи в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: макарони - 350 г; м'ясна вирізка - 350 г; цибуля - 2 шт.; паста томатна - 3 ст. ложки; масло вершкове - 1 ст. ложка; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо перекручуємо на фарш. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, включаємо режим «Смаження» на 15 хвилин і завантажуємо дрібно покришену цибулю. Обсмажуємо його, помішуючи, до рум'яного кольору. Додаємо фарш і готуємо до звукового сигналу. Потім додаємо сирі макарони. Солимо, перчимо і заливаємо окропом з чайника до рівня трохи вище макаронів. Додаємо ложку вершкового масла і закриваємо кришку. Готуємо на режимі «Крупа» 25 хвилин.
Рецепт макаронів по-флотськи в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: макарони «ріжки» - 250 г; фарш свино-яловичий - 250 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідори - 2 шт.; часник - 2 зубчики; олія оливкова - 1 ст. ложка; трави італійські (сухі) - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка. Приготування На програмі «Випічка» в чашу мультиварки розігріваємо оливкову олію і трохи обсмажуємо спочатку дрібно покришену цибулю, потім додаємо нарізану тонкою соломкою моркву. Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку і нарізаємо
кубиками. А коли овочі в мультиварці трохи підрум'яняться, відправляємо до них і томати. Через пару хвилин додаємо фарш, подрібнений часник і італійські трави. Солимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
Засипаємо макарони, перемішуємо і заливаємо окропом на 2 пальця вище їх рівня. Закриваємо кришку і включаємо режим «Плов». У цієї програми є одна особливість - останні 10 хвилин відбувається більш інтенсивний нагрів і знизу утворюється зажаристая скоринка. Якщо хочете цього уникнути, готуйте на режимі «Гречка».