Куряче філе вважається натуральним білим м'ясом і є справжнім дієтичним продуктом, якщо його, звичайно, не обсмажувати великій кількості олії, а приготувати на пару, зварити або запекти у фользі. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами і розповімо, як же смачно приготувати куряче філе в мультиварці, не витративши при цьому багато часу і сил!
Куряче філе, запечене в мультиварці Панасонік
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; лимонна цедра - за смаком; рослинна олія - 05 ст. ложки; свіжа зелень - за бажанням; спеції - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати куряче філе в мультиварці. Отже, м'ясо птиці ретельно промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Лимон моєму, витираємо рушником, обережно знімаємо цедру і з решти лимончика вичавлюємо весь сік. Потім змішуємо філе з потрібною кількістю тертої на дрібній тертці цедрою і соком. Додаємо сіль, чорний мелений перчик за смаком, наливаємо рослинне масло і гарненько все перемішуємо дерев'яною ложкою.
Після цього викладаємо куряче філе в каструлю Панасонік, вибираємо режим «Випічка» і виставляємо час готування приблизно на 25 хвилин. Після завершення програми вимикаємо прилад, відкриваємо кришку, обережно перевертаємо шматочки м'яса і знову закриваємо кришкою, залишаючи все трохи настоятися. Через 10 хвилин знову перемішуємо блюдо, викладаємо в глибоку тарілку і відразу ж подаємо на стіл, посипавши зверху подрібненою свіжою зеленню кропу, кінзи або петрушки. Як гарнір чудово підійде відварений рис , вермішель або картопляне пюре .
Куряче філе, тушковане в мультиварці
Інгредієнти: куряча грудка - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; спеції - за смаком; сметана - 100 мл; кип'ячена вода - 1 ст.; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Для приготування курячого філе в мультиварці, готуємо спочатку всі овочі. Для цього моєму їх, чистимо, моркву тремо на крупній терочке, а цибулька шаткуємо тоненькими півкільцями. Курячу грудку промиваємо, витираємо рушником, нарізаємо невеликими шматочками і поки відкладаємо в сторону. Овочі пасеруємо на рослинній олії в мультиварці, виставивши режим «Випічка» 10 хвилин. Після цього додаємо шматочки філе і обсмажуємо на тій же програмі ще 10 хвилин. Цим часом розвести борошно в невеликій кількості води, перемішуємо і виливаємо суміш у каструлю, додаючи сметану. Солимо блюдо, кладемо приправу і все добре перемішуємо. Готуємо філе курячої грудки в мультиварці 30 хвилин, виставивши на приладі режим «Гасіння».
Куряче філе в мультиварці Поларіс
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; кабачок - 200 г; помідор - 200 г; картопля - 3 шт.; спеції - за смаком. Приготування Отже, спочатку чистимо часник, цибуля від лушпиння і дрібненько ріжемо. У чашу мультиварки наливаємо трохи масла, кладемо цибулю, часник, виставляємо режим «Смаження», закриваємо кришкою і залишаємо готуватися на 15 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, гарненько промиваємо куряче філе, обсушуємо його і нарізаємо невеликими кубиками. Потім відкриваємо кришку мультиварки, викладаємо до овочів філе і залишаємо ще на 20 - 30 хвилин.
Після цього чистимо картоплю і кабачок, нарізаємо їх разом з помідорами на дрібні шматочки, перемішуємо і солимо всі овочі за смаком. Як тільки на курочці утворюється золотава скоринка, додаємо до неї овочі, включаємо режим «Гасіння» і залишаємо години на 15. За цей час не відкриваємо кришку і страва не заважаємо!