Рум'яні і апетитні пироги з різними начинками - це ще одне диво кулінарії! Цю випічку можна подавати як окрему страву або як доповнення до будь-якої страви. Давайте розглянемо з вами сьогодні чудові рецепти приготування пирога з капустою в мультиварці, що не потребує багато часу, зусиль, зате смак цього частування неодмінно сподобається вашим рідним!
Пиріг з капустою і яйцем в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; кефір - 1 склянка; яйце - 2 шт.; майонез - 2 ст. ложки; сир - 50 г; цукор - 2 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; спеції - за смаком. Для начинки:
капуста - 500 г; цибулина - 1 шт.; яйце - 2 шт.; зелень - побажанням; сіль - за смаком. Приготування Отже, давайте спочатку зробимо з вами начинку: білокачанну капусту дрібненько нашинковиваем соломкою. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо, обсушуємо і подрібнюємо. У сковороду наливаємо трохи масла, розігріваємо, викладаємо цибулю і підсмажити до напівготовності. Потім додаємо капусту, перемішуємо і обсмажуємо овочі до м'якості. Готову начинку підсолюємо за смаком, кладемо зварені і подрібнені кубиками яйця, перекладаємо в миску і залишаємо остигати.
Далі переходимо до приготування тіста. Яйця збиваємо з цукром міксером, додаємо дрібку солі, виливаємо кефір, кладемо соду і майонез, перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, поки воно не стане еластичним. Скачуємо його в кульку, накриваємо кухонним рушником і залишаємо на 20 хвилин.
У остигнула начинку кидаємо дрібно нарізану зелень і сіль за смаком, добре все перемішуємо. Перекладаємо тісто на стіл, посипаний борошном, і розгортаємо в корж товщиною 1 см і діаметром трохи більше, ніж розмір чаші мультиварки. Після цього кладемо тісто в змащену маслом чашу так, щоб краї тіста виступали трохи вгору. Зверху розподіляємо начинку з капусти і розрівнюємо. Закриваємо кришку мультиварки, включаємо прилад в режим «Випічка» і готуємо пиріг близько години. Після звукового сигналу готовності, відкриваємо кришку, даємо пирога трохи охолонути, після чого акуратно дістаємо, перекладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Готовий пиріг змащуємо вершковим маслом і за бажанням посипаємо кунжутом.
Дріжджовий пиріг з капустою в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 1 ст.; рослинне масло - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; сіль - 05 ч. ложки; цукор - 1 ч. ложка; борошно. Для начинки:
білокачанна капуста - 500 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; олія рослинна; спеції - за смаком. Приготування У теплій воді розчиняємо сухі дріжджі, додаємо яйце, сіль та цукровий пісок. Потім поступово вводимо борошно, перемішуємо і замішуємо м'яке тісто. Накриваємо його чистою серветкою і ставимо на годину в тепле місце, щоб тісто настоялося і збільшилася в
розмірі в 2 рази. А ми тим часом готуємо начинку для майбутнього пирога.
Капусту дрібненько шаткуємо, рубаємо цибулю півкільцями, моркву тремо на тертці. У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо капусту, моркву і цибулю. Солимо, посипаємо спеціями, перемішуємо і тушкуємо капусту на режимі «Випічка» 20 хвилин. Готову начинку виймаємо з мультиварки і остуджуємо.
Перекладаємо тісто на присипаний борошном стіл, ділимо на 2 частини і розкочуємо качалкою в тонкий пласт, один з яких викладаємо на дно чаші мультиварки. Зверху рівномірно розподіляємо начинку і закриваємо другим пластом тіста. Випікаємо дріжджовий пиріг на режимі «Випічка» 55 хвилин до готовності.