Згущене молоко, звичайно, можна купити в магазині. Але часто його якість залишає бажати кращого - тваринні жири замінюють рослинними, та й на смак воно не найкраще. Ми розповімо вам, як самостійно приготувати згущене молоко в мультиварці. Вийде вона неймовірно смачною і ароматною. До того ж ви будете повністю впевнені в її якості і зможете сміливо запропонувати таке ласощі дітворі.
Як варити згущене молоко в мультиварці?
Інгредієнти: сухе молоко - 1 склянка; молоко жирне - 1 склянка; цукор - 1 стакан. Приготування У мисочці змішуємо сухе молоко і цукор, потім вливаємо молоко і заважаємо до тих пір, поки не розчиниться цукор. Отриману суміш вливаємо в чашу мультиварки. Вибираємо режим «Суп» і час приготування 45 хвилин. При цьому молочну суміш постійно помішуємо. Після загустіння переливаємо згущене молоко в блендер і збиваємо до стану однорідної маси. Тепер переливаємо згущене молоко в потрібну ємність і даємо їй охолонути - ось і все, смачна домашня згущене молоко в мультиварці готова!
Рецепт згущеного молока в мультиварці
Інгредієнти: домашнє молоко - 3 л; цукор - 1 кг. Приготування У чашу мультиварки вливаємо молоко і в режимі «Гасіння» варимо 25 години. За цей час молоко повинно увариться і зменшитися в об'ємі практично в 2 рази. Всипаємо цукор і гарненько перемішуємо, потім знову включаємо режим «Гасіння» на 30 хвилин. Готуємо, помішуючи, щоб згущене молоко не пригоріла. Можна готувати і довше, тоді вийде варена згущене молоко в мультиварці.
Вище ми розповіли, як приготувати дуже смачне домашнє згущене молоко. А зараз підкажемо цікаві рецепти випічки зі згущеним молоком в мультиварці.
Кекс зі згущеним молоком в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 15 склянки; згущене молоко - 400 р; яйця - 2 шт.; лимон - половинка; сода - 05 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Чашу мультиварки змащуємо маслом. Яйця гарненько збиваємо міксером, потім додаємо згущене молоко, цедру лимона, натерту на тертці і сік лимона і знову все збиваємо. Потихеньку додаємо борошно, змішане з содою і сіллю, і замішуємо тісто. Викладаємо тісто в чашу мультиварки і в режимі «Випічка» готуємо 50 хвилин. Готовність кексу перевіряємо зубочисткою, якщо суха, значить, кекс готовий. А якщо липне, то готуємо ще 10 хвилин. Тепер кекс зі згущеним молоком можна подавати до столу.
Бісквіт зі згущеним молоком в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
згущене молоко - 400 р; борошно - 1 склянка; яйця - 2 шт.; сода, гашене оцтом - 1 ч. ложка. Для крему:
сметана - 200 г; цукор - 80 р. Приготування Збиваємо згущене молоко, яйця, соду, гашену оцтом. Потім додаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Воно виходить консистенції сметани. Чашу мультиварки змащуємо маслом або маргарином, виливаємо тісто і в режимі «Випічка» готуємо 30 хвилин. Після цього корж виймаємо й даємо йому охолонути. Потім розрізаємо вздовж на 3 частини. Сметану збиваємо з цукром до його розчинення. Змащуємо отриманим кремом коржі і відправляємо торт, приготований в мультиварці зі згущеним молоком, просякати в прохолодне місце мінімум години на 3.
Пиріг зі згущеним молоком в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 15 склянки; сметана - 200 г; яйця - 4 шт.; цукор - 1 склянка; какао - 2 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; варене згущене молоко - 350 р. Приготування Яйця збиваємо з цукром. Додаємо половину згущеного молока, какао, все добре збиваємо, а потім додаємо борошно з содою. Замішуємо тісто і виливаємо його в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом. В режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин, а потім включаємо «Підігрів» на 15 хвилин, після чого перевертаємо його на серветку. Розрізаємо наш пиріг на 2 частини і змащуємо залишилася згущеним молоком.