З появою мультиварки про плиту можна взагалі забути, адже за допомогою цього кухонного девайса можна пекти пироги, варити супи і навіть готувати макарони з м'ясом. Саме про рецепти останніх ми і поговоримо в цій статті.
Рецепт макаронів з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 500 г; макарони - 250 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; гриби - 150 г; кетчуп - 2-3 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Яловичину (бажано брати м'якоть), промиваємо, видаляємо жили і надлишки жиру, нарізаємо кубиками. Ріпчасту цибулю також дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці, гриби подрібнюємо кубиками.
Включаємо мультиварку в режимі «Випічка» і розтоплюємо в чаші вершкове масло. Обсмажуємо на олії цибулю до прозорості, потім засипаємо моркву і гриби, продовжуємо готування до повного випаровування рідини з грибів, а після відправляємо до овочів нарізану яловичину. На смаження м'яса піде 7-10 хвилин, після чого в чашу можна додавати сіль, перець і кетчуп. Вибираємо режим «Гасіння» і забуваємо про страву на 1 годину.
Після звукового сигналу, оповещающего про закінчення готування, засипаємо до м'яса з овочами макарони і заливаємо все водою так, щоб покрити вміст чаші. Залишаємо страва «Тушкуватися» ще 40 хвилин, а після подаємо до столу.
Як приготувати макарони з м'ясом в мультиварці «Редмонд»?
Інгредієнти: макарони - 250 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 2 зубчики; суміш італійських трав - 1 ч. Ложка; яловичий фарш - 500 г; томати у власному соку - 1 банка; сіль, цукор, перець - за смаком. Приготування Ріпчасту цибулю подрібнюємо разом з часником і обсмажуємо на оливковій олії в режимі «Смаження» (продукт - «М'ясо») пару хвилин, після чого додаємо фарш і продовжуємо готування ще 20 хвилин. Після закінчення часу додаємо до м'яса томати, трави та спеції, наливаємо воду так, щоб покрити м'ясо на 2 пальці. Виставляємо режим «Паста» на 15 хвилин. Після звукового сигналу, оповещающего про закипанні води, засипаємо в мультиварку макарони і варимо до закінчення режиму.
Дане блюдо навіть не вимагає соусу, так як він вже є і так. Все що залишається, це збризнути блюдо невеликою кількістю хорошого оливкової олії і прикрасити подрібненим базиліком і тертим «Пармезаном». Ось і все макарони з м'ясом готові!
Макарони з м'ясом в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: макарони - 250 г; яловичий фарш - 500 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; томати у власному соку - 1 банка; сухе червоне вино - 1/4 ст.; цукор - 1/2 ч. ложки; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; оливки; терта «Моцарелла»; сіль, перець. Приготування Включаємо режим «Смаження» і наливаємо в чашу оливкова олія. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до прозорості. Після, додаємо фарш, сіль і перець, цукор, орегано, і чекаємо, поки фарш схопитися. Як тільки це трапиться, заливаємо м'ясо вином і додаємо томати. Після оголошення про закінчення готування, перекладаємо готовий соус з м'ясом в окрему тарілку.
В чайнику кип'ятимо літр води (це прискорить процес приготування макаронів в мультиварці), вибираємо режим «Паста» на 10 хвилин, закриваємо каструлю кришкою і чекаємо, поки вода повторно закипить. Як тільки вода закипіла (про це вас сповістить зміна кольору індикатора на панелі), повторно вибираємо режим «Паста», ставимо час 15 хвилин і засипаємо макарони.
Варіть макарони в мультиварці при відкритій кришці, періодично помішуючи, як ніби ви варіть їх на плиті. Періодично знімайте пробу і як тільки макарони будуть готові, викладайте їх на тарілку, поливайте соусом, посипайте тертим сиром і шматочками оливок.