А чи знаєте ви, що макарони з тушонкою можна приготувати не тільки в сковороді, але і в мультиварці. Блюдо виходить дивовижно смачним і досить ситним. Давайте розглянемо з вами рецепти макаронів з тушонкою в мультиварці.
Макарони з тушонкою в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; макарони - 300 г; тушонка - 1 банка; вода; спеції - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати макарони з тушонкою в мультиварці. Цибулю спочатку чистимо від луски і дрібненько нарізаємо півкільцями. На мультиварці «Панасонік» потужністю 670 Вт включаємо режим «Випічка» і виставляємо час на 20 хвилин. Тепер викладаємо цибулю в чашу і пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору. Потім викладаємо в каструлю тушонку, закриваємо кришку і трохи чекаємо, поки м'ясо трохи розігріється і розійдеться на шматочки. Потім мультиварку вимикаємо, викладаємо зверху макарони і, не перемішуючи, заливаємо все кип'яченою водою. Трохи підсолюємо блюдо, включаємо режим «Плов» і готуємо до закінчення даної програми. Після цього відкриваємо кришку, все ретельно перемішуємо і подаємо на стіл.
Макарони з тушонкою в мультиварці
Інгредієнти: макарони - 300 г; тушонка - 1 банка; сіль; вода. Приготування Воду наливаємо в каструлю і на режимі «Варка» доводимо до кипіння. Потім відкриваємо кришку приладу, висипаємо макарони, солимо, перемішуємо і готуємо протягом 20 хвилин, вставивши програму «Спагетті». Далі викладаємо тушонку і готуємо ще 5 хвилин. Перед подачею на стіл, додаємо за смаком вершкове масло, варену ковбаску, подрібнену кубиками, або тертий сир.
Макарони з тушонкою в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: макарони - 400 г; тушонка - 1 банка; морква - 1 шт.; паста томатна - 2 ст. ложки; приправи - за смаком. Приготування Моркву чистимо, шаткуємо на середній тертці. Мультиварку включаємо в мережу, вибираємо режим «Випічка» і обсмажуємо тушонку хвилин 5. Потім викладаємо до м'яса томатну пасту і моркву. Смажимо все ще хвилин 10 не забуваючи помішувати. По закінченню часу додаємо макарони, солимо, приправляємо спеціями і заливаємо водою. Встановлюємо режим «Плов» і готуємо до звукового сигналу.
Макарони з тушонкою і помідорами в мультиварці
Інгредієнти: макарони - 200 г; тушонка - 2 банки; сир ковбасний - 100 г; твердий сир - 100 г; цибулина - 2 шт.; помідор - 3 шт.; яйце - 3 шт.; масло вершкове; панірувальні сухарі; сушена зелень, сіль - за смаком. Приготування Отже, спочатку в злегка підсоленій воді відварюємо до готовності макарони на режимі «Варка». Потім відкриваємо прилад, воду обережно зливаємо воду, додаємо шматочок вершкового масла і все ретельно перемішуємо.
Тим часом готуємо інші інгредієнти. Чистимо цибулину і шаткуємо кубиками. Тепер відкриваємо банки з тушонкою, знімаємо зверху жир і викладаємо м'ясо в чашу мультиварки. Далі на розтоплений жир кладемо подрібнену цибулю і трохи обсмажуємо до м'якості на програмі «Смаження». Після цього додаємо порубані кубиками помідори, солимо і перчимо овочі. Потім посипаємо все
сухою зеленню і тушкуємо хвилин 10 на тому ж режимі, не забуваючи періодично помішувати. А ми в цей час натираємо на крупній терочке твердий сир, а ковбасний нарізаємо невеликими пластинками.
Далі розбиваємо окремо у велику чашку яйця збиваємо їх з сіллю, змішуємо з сиром, додаємо спеції і перемішуємо. Тепер викладаємо макарони і всі інші підготовлені інгредієнти до тушенке, добре перемішуємо і, виставивши програму «Гасіння», готуємо страву приблизно 15 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо все свіжою зеленню і ставимо будь томатний соус.