Вернуться назад Распечатать

Тушкована картопля в мультиварці

Тушкована картопля в мультиварці
Ще не всі домашні кулінари обзавелися таким чудовим і, безумовно, полегшує приготування їжі кухонним девайсом як мультиварка, проте тенденція збільшення інтересу до цього, безсумнівно, прогресивним предмету помічена. У мультиварках тепер варять (в тому числі, і на пару), смажать, тушкують і запікають - і справді, спектр способів термічної обробки продуктів у цього універсального приладу досить широкий. Однак, деяким чином, приготування будь-якої страви в мультиварці відрізняється від звичних кулінарних технологій. Зрозуміло, до приладів різних фірм додаються докладні інструкції, яким, безумовно, варто дотримуватися.

Рецепт приготування смачної тушкованої картоплі з грибами в мультиварці «Панасонік»


Інгредієнти:

  • картопля - близько 500-600 г;

  • гриби (білі, гливи або печериці) - близько 300 м;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • солодкий перець - 1-2 шт. (за бажанням);

  • вершки натуральні молочні - 1 чашка (близько 170 мл);

  • сухі мелені спеції - за вашим смаком;

  • рослинне масло або топлене вершкове;

  • часник;

  • зелень свіжа (петрушка, кінза, кріп та інші).


  • Приготування
    Гриби промиваємо і відкидаємо на друшляк. Очищений цибулю ріжемо дрібно. Включаємо мультиварку, нагріваємо до робочої чаші масло і встановлюємо режим «Випічка» і час 30-40 хвилин.
    Обсмажуємо цибулю, а поки нарізаємо гриби. Через 10-15 хвилин додаємо до цибулі гриби і продовжуємо обсмажувати до сигналу.
    Очищену картоплю нарізаємо невеликими шматочками, а солодкий перець - короткою соломкою. Закладаємо в чашу, додаємо спеції, вершки і трохи води. Соус повинен майже покривати картоплю.
    Встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин, а краще - «Тушкування» на 1 годину 20 хвилин. Подаємо, посипавши рубаною зеленню і подрібненим часником. Можна - з стравами з м'яса, риби і овочів.
    Є думка, що солодкий перець краще закладати в робочу чашу мультиварки, коли картопля вже наполовину готовий, заодно і перемішати.
    Готувати тушковану картоплю в мультиварці потрібно довше, ніж у звичайному варіанті в казані на плиті, оскільки робочі температури більш низькі.

    Рецепт приготування тушкованої картоплі в мультиварці «Редмонд»


    Інгредієнти:

  • картопля - 6-8 штук середнього розміру;

  • рослинна олія або натуральне вершкове олія - 50-60 мл;

  • сіль;

  • приправи - за вашим бажанням і смаком;

  • часник і зелень.


  • Приготування
    В робочу чашу мультиварки поміщаємо розтоплене масло.
    Очищену картоплю ріжемо на красиві великі поздовжні скибочки (хрест-навхрест) і закладаємо в чашу. Додаємо спеції і трохи додаємо сіль. Підливаємо чашку-півтори води або вершків. Перемішуємо і закриваємо кришку. Встановлюємо режим «Випічка» і час близько 40 хвилин. У процесі приготування треба 2-3 рази відкривати мультиварку і перемішувати.
    Після сигналу даємо готового картоплі трохи охолонути з відкритою кришкою. Приправляємо зеленню і меленим чорним перцем. Розкладаємо по тарілках. Можна подати це як самостійне блюдо або з рибою, м'ясом, овочами. Тільки сильно не захоплюйтеся, а то вуглеводи + жири легко перетворюються в відкладення на талії.

    Рецепт тушкованої картоплі в мультиварці «Поларіс»


    Інгредієнти:

  • картопля - близько 500 м;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1-2 шт.;

  • рослинне або вершкове масло;

  • спеції;

  • зелень свіжа різна;

  • Тушкована картопля в мультиварці

  • часник.


  • Приготування
    Всі продукти промиємо і чистимо. Цибулю і моркву наріжемо дрібно, а картопля - шматочками середнього розміру. У чашу мультиварки поміщаємо масло, цибулю, моркву і картоплю. Виставляємо режим «Гасіння» на 20-25 хвилин. Додаємо води, спецій, трохи додаємо сіль, перемішуємо і готуємо в тому ж режимі ще 20-30 хвилин. Подаємо, приправивши зеленню і часником.
    Шукайте ще цікаві рецепти приготування таких страв, тоді рекомендуємо спробувати тушковану картоплю з реберцями .