Ще не всі домашні кулінари обзавелися таким чудовим і, безумовно, полегшує приготування їжі кухонним девайсом як мультиварка, проте тенденція збільшення інтересу до цього, безсумнівно, прогресивним предмету помічена. У мультиварках тепер варять (в тому числі, і на пару), смажать, тушкують і запікають - і справді, спектр способів термічної обробки продуктів у цього універсального приладу досить широкий. Однак, деяким чином, приготування будь-якої страви в мультиварці відрізняється від звичних кулінарних технологій. Зрозуміло, до приладів різних фірм додаються докладні інструкції, яким, безумовно, варто дотримуватися.
Рецепт приготування смачної тушкованої картоплі з грибами в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: картопля - близько 500-600 г; гриби (білі, гливи або печериці) - близько 300 м; цибуля ріпчаста - 1 шт.; солодкий перець - 1-2 шт. (за бажанням); вершки натуральні молочні - 1 чашка (близько 170 мл); сухі мелені спеції - за вашим смаком; рослинне масло або топлене вершкове; часник; зелень свіжа (петрушка, кінза, кріп та інші). Приготування Гриби промиваємо і відкидаємо на друшляк. Очищений цибулю ріжемо дрібно. Включаємо мультиварку, нагріваємо до робочої чаші масло і встановлюємо режим «Випічка» і час 30-40 хвилин.
Обсмажуємо цибулю, а поки нарізаємо гриби. Через 10-15 хвилин додаємо до цибулі гриби і продовжуємо обсмажувати до сигналу.
Очищену картоплю нарізаємо невеликими шматочками, а солодкий перець - короткою соломкою. Закладаємо в чашу, додаємо спеції, вершки і трохи води. Соус повинен майже покривати картоплю.
Встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин, а краще - «Тушкування» на 1 годину 20 хвилин. Подаємо, посипавши рубаною зеленню і подрібненим часником. Можна - з стравами з м'яса, риби і овочів.
Є думка, що солодкий перець краще закладати в робочу чашу мультиварки, коли картопля вже наполовину готовий, заодно і перемішати.
Готувати тушковану картоплю в мультиварці потрібно довше, ніж у звичайному варіанті в казані на плиті, оскільки робочі температури більш низькі.
Рецепт приготування тушкованої картоплі в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: картопля - 6-8 штук середнього розміру; рослинна олія або натуральне вершкове олія - 50-60 мл; сіль; приправи - за вашим бажанням і смаком; часник і зелень. Приготування В робочу чашу мультиварки поміщаємо розтоплене масло.
Очищену картоплю ріжемо на красиві великі поздовжні скибочки (хрест-навхрест) і закладаємо в чашу. Додаємо спеції і трохи додаємо сіль. Підливаємо чашку-півтори води або вершків. Перемішуємо і закриваємо кришку. Встановлюємо режим «Випічка» і час близько 40 хвилин. У процесі приготування треба 2-3 рази відкривати мультиварку і перемішувати.
Після сигналу даємо готового картоплі трохи охолонути з відкритою кришкою. Приправляємо зеленню і меленим чорним перцем. Розкладаємо по тарілках. Можна подати це як самостійне блюдо або з рибою, м'ясом, овочами. Тільки сильно не захоплюйтеся, а то вуглеводи + жири легко перетворюються в відкладення на талії.
Рецепт тушкованої картоплі в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: картопля - близько 500 м; морква - 1 шт.; цибуля - 1-2 шт.; рослинне або вершкове масло; спеції; зелень свіжа різна; часник. Приготування Всі продукти промиємо і чистимо. Цибулю і моркву наріжемо дрібно, а картопля - шматочками середнього розміру. У чашу мультиварки поміщаємо масло, цибулю, моркву і картоплю. Виставляємо режим «Гасіння» на 20-25 хвилин. Додаємо води, спецій, трохи додаємо сіль, перемішуємо і готуємо в тому ж режимі ще 20-30 хвилин. Подаємо, приправивши зеленню і часником.
Шукайте ще цікаві рецепти приготування таких страв, тоді рекомендуємо спробувати тушковану картоплю з реберцями .