Капуста брокколі - різновид цвітної капусти, відрізняється від неї великим вмістом вітамінів. Більшість жінок не купують її лише тому, що не знають, що з неї зробити. Давайте розглянемо з вами які страви можна приготувати з брокколі в мультиварці.
Суп з брокколі в мультиварці
Інгредієнти: куряче м'ясо - 200 г; брокколі - 1 вилочок; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 2 шт.; рис - 30 г; кип'ячена вода - 25 л; приправи, спеції - за смаком. Приготування Рис заздалегідь промиваємо кілька разів і замочуємо в теплій воді приблизно на 2 години. Моркву чистимо і натираємо на крупній терочке, а цибулька шаткуємо півкільцями. Куряче м'ясо нарізаємо кубиками і злегка обсмажуємо разом з цибулею і морквою.
Потім перекладаємо обжарку з куркою в чашу мультиварки, додаємо суцвіття брокколі, порізану картоплю, лавровий листок, перець, сіль і приправи. Після цього заливаємо все водою, кидаємо замочений рис, виставляємо програму «Гасіння» і готуємо блюдо1 годину. Потім розливаємо готовий суп по тарілках і подаємо на стіл.
Рецепт приготування брокколі в мультиварці
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; зелень - за бажанням: молоко - 150 мл; сіль; вершкове масло - 1 ч. ложка; вода - 1 л; брокколі - 100 г; спеції; цвітна капуста - 100 р. Приготування Отже, в мультиварочную каструльку наливаємо трохи води. Цвітну капусту і брокколі обробляємо, поділяємо на суцвіття і перекладаємо в спеціальну форму для варіння на пару, встановлюючи її в мультиварку. Потім включаємо прилад на 10 хвилин, виставивши режим «Варка на пару». Після сигналу готовності мультиварку вимикаємо, а капусту відкидаємо на друшляк. Мультиварочную чашу змащуємо вершковим маслом і кладемо туди варену капусту.
Молоко гарненько збиваємо з яйцями, додаємо дрібно посічену свіжу зелень, сіль і перчик. Отриманою сумішшю заливаємо нашу капусту, включаємо прилад в мережу, встановлюємо програму «Випічка» і готуємо страву 20 хвилин. Готовий омлет з брокколі і цвітною капустою акуратно викладаємо з мультиварки на красиве блюдо.
Брокколі з сиром в мультиварці
Інгредієнти: броколі - 500 г; рослинна олія - за смаком; сир - 150 г; спеції. Приготування Брокколі, якщо треба, заздалегідь розморожуємо, потім промиваємо, акуратно поділяємо суцвіття, намагаючись не пошкодити їх. Тепер вливаємо в чашу мультиварки невелику кількість рослинного масла і обережно опускаємо в нього суцвіття капусти. Сир досить дрібно натираємо на тертці і посипаємо їм брокколі. Солимо за смаком і приправляємо спеціями. Після цього включаємо на приладі режим «Жарка - Овочі» і готуємо брокколі з сиром в мультиварці приблизно 15 хвилин.
Рис з брокколі в мультиварці
Інгредієнти: морква - 05 шт.; брокколі - 100 г; рис - 1 ст.; вода - 15 склянки; помідор - 2 шт.; рослинна олія; спеції. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати брокколі в мультиварці. Моркву чистимо, обполіскуємо і нарізаємо брусочками. Рис добре промиваємо, заливаємо теплою водою і залишаємо постояти приблизно на 45 хвилин. Помідори миємо, обсушуємо і шаткуємо скибочками. Брокколі заздалегідь розморожуємо і поділяємо на суцвіття. Потім в каструлю мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо моркву, броколі, подрібнені помідори і засипаємо рис. Виливаємо в каструлю кип'ячену воду, кладемо за смаком спеції, нарізану свіжу зелень петрушки або кропу, і солимо за смаком. Включаємо прилад в мережу, закриваємо кришку і виставляємо режим «Плов». Готуємо нашу страву до звукового сигналу приблизно протягом 45 хвилин.