Курячі крильця можна приготувати різними способами, але вони завжди виходять ніжними, м'якими і дивовижно смачними. Пропонуємо вам кілька простих, але оригінальних рецептів приготування крилець в мультиварці.
Крильця, запечені в мультиварці
Інгредієнти: курячі крильця - 1 кг; вершкове масло - 50 г; спеції. Для соусу:
порошок каррі - 20 г; мед - 2 ст. ложки; спеції - за смаком. Приготування Давайте розберемося, як приготувати крильця в мультиварці. Отже, м'ясо добре промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. За бажанням можете розрізати крила по суглобам на дві частини.
Тепер готуємо соус: в окремій ємності змішуємо розтоплений мед, додаємо приправу карі , додаємо за смаком сіль і трохи меленого перцю. Масу ретельно вимішуємо і обмазуємо їй курячі крильця.
Далі перекладаємо їх в каструльку, накриваємо кришкою, або затягуємо плівкою і відправляємо на пару годин в холодильник. Чим довше наші крильця промаринуются, тим смачніше вони вийдуть.
В мультиварці виставляємо режим «Випічка» і розтоплюємо в ній шматочок вершкового масла. Потім акуратно складаємо крильця в чашу приладу і готуємо близько години, періодично перевертаючи м'ясо, щоб воно вийшло однорідного золотистого кольору. Готові крильця обережно перекладаємо з мультиварки на блюдо і подаємо на стіл з молодою картоплею або зі свіжими овочами.
Крильця в пиві в мультиварці
Інгредієнти: курячі крильця - 8 шт.; темне пиво - 300 мл; спеції - за смаком. Приготування Розглянемо ще один, як посмажити крильця в мультиварці. Курячі крильця ретельно промиваємо під проточною водою, видаляємо залишки пір'я і обсушуємо паперовим рушником. Якщо крила досить великі за розміром, то розрізаємо їх по сухожиллях на більш дрібні частини. Потім перекладаємо м'ясо в чашу мультиварки і заливаємо темним пивом так, щоб воно покривало крила приблизно на 2/3. Приправляємо сіллю, перцем, додаємо за смаком спеції. Тепер закриваємо прилад кришкою і готуємо страву, виставивши режим «Плов» до звукового сигналу. Готові смажені крильця обережно перекладаємо з мультиварки на блюдо і подаємо на стіл зі сметаною або будь-яким соусом.
Крильця з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: курячі крильця - 10 шт.; картопля - 1 кг; аджика - за смаком; майонез - 2 ст. ложки; спеції; рослинне масло. Приготування Крильця добре промиваємо, видаляємо все зайве, солимо, перчимо, кладемо трохи майонезу і домашній гострої аджики . Перемішуємо м'ясо і залишаємо на кілька годин маринуватися. Дрібний молода картопля промиваємо, очищаємо і залишаємо цілим. Тепер в чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо замариновані крильця, зверху покриваємо картоплею, солимо і приправляємо меленим перцем за смаком. Заливаємо все залишками соусу від маринаду, закриваємо кришку приладу, встановлюємо програму «Випічка» і час на 40 - 50 хвилин. Після звукового сигналу дістаємо блюдо і подаємо крильця з картоплею у гарячому вигляді, разом зі свіжими овочами та зеленню.
Рецепт курячих крилець в мультиварці
Інгредієнти: курячі крильця - 1 кг; рослинне масло - 3 ст. ложки; мед - за смаком; гірчиця - 1 ст. ложка; яблука - 1 шт.; кетчуп - 1 ст. ложка; класичний соєвий соус - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Мультиварку включаємо, виставляємо програму «Випічка», наливаємо в чашу масло і викладаємо курячі крильця. Обсмажуємо їх з одного боку хвилин 20. Потім перевертаємо, трішечки підсолюємо і кладемо нарізане часточками яблучко. Знову закриваємо прилад і готуємо до закінчення програми.
Цим часом готуємо поки соус: змішуємо в мисочці мед, соєвий соус, гірчицю і кетчуп. Заливаємо сумішшю наші крильця, виставляємо програму «Плов», і готуємо до сигналу.