Мультиварка на те і «мульти», що об'єднує в собі величезну різноманітність функцій для приготування їжі. Тут можна приготувати все, від супу до торта, до речі, саме останнім ми і вирішили присвятити цю статтю.
Рецепт бісквітного торта «Зебра» в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; цукор - 1 ст.; сметана - 1 ст.; яйця - 2-3 шт.; розпушувач - 1 ст. ложка; ванільний цукор - 1 ч. ложка; вершкове масло - 100 г; какао-порошок - 2 ст. ложки. Приготування Першим ділом збиваємо цукор і яйця білого кольору, потім додаємо сметану і м'яке вершкове масло. Повторюємо збивання ще раз. В однорідну масу насипаємо борошно, просіяне з розпушувачем і змішуємо. Ділимо тісто на 2 частини, одну з яких наносимо за допомогою какао-порошку. Чашу мультиварки змащуємо маслом і по черзі виливаємо в неї порції білого і коричневого тіста. Готуємо торт «Зебра» в режимі «Випічка» 65 хвилин.
Рецепт печінкового торта в мультиварці
Інгредієнти: печінка - 500 г; борошно - 1/3 ст.; молоко - 125 мл; яйця - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; майонез - 1 ст.; зелень; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю і моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо до м'якості. Печінку промиваємо, очищаємо від плівок, якщо це необхідно, а потім пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш борошно, молоко, яйця, сіль і перець. Виливаємо млинці в розігріту на «Випікання» мультиварку і обсмажуємо 4-5 хвилин. Майонез змішуємо з подрібненою зеленню і промазуємо кожен млинець, укладаючи його стопкою на попередній. Даємо печінковому торту просочитися перед подачею.
Рецепт медового торта в мультиварці
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; борошно - 300 г; цукор - 150 г; мед - 6 ст. ложок; сода - 1 ч. ложка; сметанний крем. Приготування Мед змішати з содою і ставимо на маленький вогонь. Варимо, помішуючи, поки маса не збільшиться в обсязі в 2-3 рази. Даємо меду охолонути. Білки збиваємо до твердих піків, змішуємо з розтертими жовтками і медовою масою. Додаємо в тісто борошно. Виливаємо тісто в чашу мультиварки і виставляємо режим «Випічка» на 60+20 хвилин. Готовий бісквіт охолодити, ріжемо на коржі і промазуємо сметанний кремом.
Рецепт сметанно-шоколадного торта «Панчо» в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; сметана - 2 ст.; яйце - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; цукор - 2 ст.; какао-порошок - 1 ст. ложка; сметанний крем; шоколад. Приготування Рецепт торта «Панчо» в мультиварці гранично простий: цукор збиваємо з яйцями, додаємо сметану, соду і борошно. Замішуємо тісто і ділимо його навпіл. В одну половину додаємо какао-порошок. Готуємо обидва бісквіта окремо в режимі «Випічка» 60 хвилин. Ділимо коржі ще на 2 коржа: один залишаємо цілим, а решта нарізаємо кубиками. Змащуємо базовий корж кремом і викладаємо на нього кубики гіркою, промазуючи кремом. Прикрашаємо торт топленим шоколадом.
Рецепт торта «Прага» в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 1 1/2 ст.; яйця - 2 шт.; цукор - 150 г; сметана - 1 ст.; згущене молоко - 1/3 банки; сода - 1 ч. ложка; какао-порошок - 1 ст. ложка; шоколадна глазур; масляний крем. Приготування Цукор і яйця збиваємо білого кольору, додаємо сметану і соду. Слідом в тісто йде згущене молоко та сухі інгредієнти: какао і борошно. Замішуємо густе тісто виливаємо його в чашу мультиварки і готуємо 60 хвилин на «Випікання». Готовий корж розрізаємо на 2-3 частини, промазуємо масляним кремом (100 г масла+1/3 банки згущеного молока). Потім покриваємо торт шоколадною глазур'ю, для приготування якої необхідно розтопити 50 г вершкового масла, змішати з 2 столовими ложками какао і 4 столовими ложками цукру, а після розвести всі молоком і довести до кипіння.