Смачні та прості у приготуванні страви - мрія будь-якої господині, ось чому мультиварки стали надзвичайно популярні останнім часом, адже вони допомагають втілити цю мрію в реальність. У цій статті ми розглянемо ще один універсальний рецепт для кухонних помічниці, а саме - рецепт картоплі з грибами.
Тушкована картопля з м'ясом і грибами в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гриби - 500 г; яловичина - 13 кг; картопля - 10 шт.; часник - 2 зубчики; яловичий бульйон - 1 1/3 ст.; сіль, перець. Приготування Включаємо мультиварку в режимі «Смаження» і наливаємо олію. Обсмажуємо в чашу мультиварки подрібнену цибулю і гриби до золотистого кольору. Як тільки гриби і цибулю змінять колір - кладемо до них шматочки м'яса очищений і нарізаний картопля. Не забуваємо додати часник, сіль і перець. Заливаємо м'ясо і картоплю яловичим бульйоном , накриваємо каструлю кришкою і вибираємо режим «Гасіння» на 2 години.
Картопля з грибами в мультиварці зі сметаною
Інгредієнти: картопля - 10 шт.; часник - 2 зубчики; лавровий лист - 2 шт.; сіль - 1 ч. ложка; вершки - 1 ст.; сметана -1 ст.; гриби - 300 г; морква - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; тертий «Пармезан» - 1/2 ст.; оливкова олія. Приготування Картоплю, цибулю та моркву чистимо. Бульби картоплі заливаємо водою і варимо, з додаванням лаврового листа і часнику до м'якості. Поки картопля вариться, в мультиварці розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому натерту моркву і дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля і морква стануть м'якими, додаємо до них гриби і продовжуємо обжарку до тих пір, поки не випарятся надлишки вологи. Викладаємо до овочів шматочки відварного картоплі і заливаємо все сумішшю вершків і сметани. Додаємо сіль і перець за смаком. Накриваємо кришку мультиварки і виставляємо режим «Випічка» на 30 хвилин. Готову страву посипаємо сиром і зеленню перед подачею.
Курка з грибами і картоплею в мультиварці
Інгредієнти: відварна картопля - 1 кг; рослинна олія - 4 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; гриби - 250 г; куряче філе - 600 г; сіль, перець; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; петрушка. Приготування Мультиварку розігріваємо в режимі «Випічка», або «Смаження», наливаємо в чашу масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, терту моркву і гриби. Як тільки пассеровка стане золотистою, до неї слід додати шматочки курки, сіль, перець і чебрець. Готуємо куру 3-4 хвилини. Наливаємо 3 столові ложки олії і обсмажуємо відварна картопля, разом з овочами і м'ясом, до золотистої скоринки. В кінці готування заливаємо блюдо вершками і готуємо ще 4-5 хвилин до загустіння.
Смажена картопля з грибами в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; часник - 2 зубчики; гриби - 500 г; капуста кале - 1 шт.; оливкова олія; по дрібці сушеного базиліка, орегано і чилі; петрушка - 4-5 гілочок; сіль, перець. Приготування Картоплю нарізаємо невеликими кубиками, які можна попередньо відварити до напівготовності. У чашу мультиварки
наливаємо олію, кладемо туди картоплю, шматочки грибів, всі трави, спеції, часник і зелень. Ретельно все перемішуємо. Зверху викладаємо шматочки капусти кале і виставляємо режим «Випічка» на 30-40 хвилин. Зажаристий картопля з рум'яною скоринкою слід подавати з яйцем пашот, які дуже просто приготувати: у сотейник наливаємо воду, додаємо в неї кілька крапель оцту. Яйце акуратно розбиваємо в миску. У сотейнику робимо вир і вливаємо в воронку виру яйце. Варимо яйце близько 40-60 секунд, а потім дістаємо за допомогою шумівки.