Якщо у клопотах не залишається часу на готування, то завжди можна обзавестися мультиварка, яка робить всю кулінарну роботу за вас. Вміла кухонні помічниця буде працювати, щоб ви відпочивали, а після радувати цілої безліччю смачних страв. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати квасоля з м'ясом в мультиварці.
Тушкована квасоля з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; свинина (м'якоть) - 15 кг; вода - 1 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; пиво стаут (напр. «Гіннес») - 1 ст.; цукор - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; консервована квасоля - 400 г; гарбуз - 1 кг Приготування У чашу мультиварки наливаємо масло і розігріваємо його (режим готування - «Випічка»). Поки масло нагрівається, свинину нарізаємо великими кубиками, а цибулю - кільцями. Обсмажуємо м'ясо з цибулею до золотистого кольору, після чого заливаємо в каструлю воду і пиво, ретельно перемішуємо вміст чаші, щоб нічого не пригоріло до дна. Тепер залишається лише засипати консервовану квасоля (білу або червону - не має різниці), нарізану шматочками і очищену від шкірки і насіння гарбуз, посолити і поперчити все за смаком, додати цукор.
Як тільки всі інгредієнти опиняться в мультиварці, ще раз гарненько все перемішуємо і закриваємо кришку. Виставляємо на приладі режим «Гасіння» і готуємо страву 2-25 години.
Квасоля з м'ясом і овочами в мультиварці
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ст. ложки; свинина (м'якоть) - 600 г; гострі ковбаски - 250 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; перець чилі - 1 шт.; сухе біле вино - 75 мл; часник - 2 зубчики; томати у власному соку - 400 г; консервована квасоля - 200 г; петрушка; мед - 1 ст. ложка. Приготування Принцип готування в мультиварці залишається схожим. Спочатку в чашу розігріваємо олію, після чого обсмажуємо на ньому нарізану шматочками свинину з кільцями ріпчастої цибулі. Рум'яні шматочки м'яса приправляємо сіллю і перцем, не забуваємо і про нарізаному часнику. Як тільки м'ясо буде майже готове - додаємо до нього скибочки гострої ковбаси, нарізаний чилі (без насіння) і томати. Ретельно все перемішуємо дерев'яною ложкою, намагаючись розім'яти томати в пюре.
Тепер заливаємо вино, додаємо мед і закладаємо квасоля. Ще раз перемішуємо інгредієнти і накриваємо каструлю кришкою. Процес приготування займе ті ж 2-25 години в режимі «Гасіння», після звукового сигналу квасоля в мультиварці зі свининою можна викладати не сервірувальне блюдо і прикрасити рубаною петрушкою.