Якщо ви хочете полегшити собі роботу і бути впевненою, що блюдо зовсім не пригорить і не перетравиться, то спробуйте приготувати гарнір в мультиварці. Вона позбавить вас від зайвої роботи, суєти і страва вийде смачним і корисним!
Гарнір з картоплі в мультиварці
Інгредієнти: соєвий соус - 4 ст. ложки; картопля - 6 шт.; рослинне масло - 100 мл; часник - 5 зубчиків; зелена цибуля - за смаком; спеції. Приготування Картоплю чистимо і ріжемо невеликими шматочками. У чашу мультиварки наливаємо трохи води, вибираємо режим «Пароварка», в програмі виставляємо на «Овочі» і час - 20 хвилин. Картоплю викладаємо в ємність для пароварения і готуємо його при закритій кришці. А цим часом давайте зробимо поки соус: в рослинне масло додаємо трохи соєвого соусу , кладемо подрібнений часник і чорний мелений перчик, все ретельно збиваємо.
Коли картопля буде готовий, кладемо його в чашу і поливаємо соусом. Все добре перемішуємо, ставимо програму «Смаження», трохи підсолюємо блюдо картоплю і готуємо приблизно 20 хвилин. В самому кінці посипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу.
Рисовий гарнір в мультиварці
Інгредієнти: рис - 200 г; морква - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; сіль; рослинне масло - 2 ст. ложки; приправа для плову. Приготування Моркву і болгарський перчик обробляємо, нарізаємо овочі акуратними кубиками і відправляємо їх у чашу мультиварки. Рис ретельно промиваємо і закладаємо туди ж. Додаємо за смаком спеції, солимо, підливаємо рослинне масло і воду, щоб її рівень був трохи вище рису з овочами. Готуємо страву в режимі «Плов» протягом 1 години. Ось і все, у нас вийшов смачний і ситний гарнір до риби, приготований в мультиварці.
Гарнір із сочевиці в мультиварці
Інгредієнти: вода - 3 ст.; зелена сочевиця - 250 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Моркву і ріпчасту цибулька чистимо і промиваємо. Потім морквину подрібнюємо на терочке, а цибулю шаткуємо невеликими кубиками. Включаємо мультиварку, виставляємо програму «Випічка», і обсмажуємо овочі в каструлі на рослинному маслечко 15 хвилин. Потім вливаємо в каструльку воду, кладемо сочевицю і засипаємо туди улюблені спеції за смаком. Тепер виставляємо режим «Гречка» і варимо смачну і ситну сочевицю в мультиварці до повної готовності.