Паштет, приготований в домашніх умовах, виходить набагато ніжніше, смачніше і корисніше. Він прекрасно підійде як доповнення до бутербродів на сніданок або оригінальної закуски на вечерю.
М'ясний паштет в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; сіль - 1 ч. ложка; чебрець - щіпка; лавровий лист - 2 шт.; спеції. Приготування Давайте розберемося, як приготувати паштет в мультиварці. Отже, м'ясо промиваємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо в чашу мультиварки. Вибираємо режим «Смаження» і встановлюємо час на 30 хвилин. Потім додаємо спеції, чебрець, кидаємо лавровий листочок і перемішуємо. Після цього закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «Гасіння» і встановлюємо час 3 години.
Далі акуратно виймаємо готове м'ясо, остуджуємо і витримуємо його добу, щоб він настоявся. Потім дістаємо з холодильника, подрібнюємо спочатку міксером, а потім блендером. Перекладаємо готовий яловичий паштет , приготований в мультиварці, в чисту баночку, закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику.
Паштет з печінки в мультиварці
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; часник - 2 зубчики; масло вершкове - 100 г. Приготування Печінка добре промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Овочі чистимо. Цибулю дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на тертці. Тепер перекладаємо підготовлені інгредієнти в чашу мультиварки, додаємо часник, солимо і перчимо за смаком. Все перемішуємо, закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 1 годину. Після сигналу перекладаємо масу в іншу ємність, даємо трохи охолонути, кладемо вершкове масло і гарненько збиваємо все блендером до однорідності. Домашній паштет перекладаємо в зручну для вас форму і охолоджуємо.
Курячий паштет в мультиварці
Інгредієнти: куряча грудка - 300 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; масло вершкове - 100 г; спеції. Приготування Курячі грудки і промиту моркву кладемо в парову корзину і готуємо 40 хвилин в мультиварці на режимі «Пар». Цим часом
подрібнюємо зелень, чистимо цибулю та нарізаємо його маленькими шматочками. Після курячої грудки розтоплюємо в каструлі мультиварки вершкове масло, викладаємо цибулю і пасеруємо його в режимі «Смаження» з відкритою кришкою. Готову обжарку перекладаємо в миску до зелені і все перемішуємо. Варену моркву чистимо, шаткуємо кружечками.
Тепер дістаємо блендер і змішуємо в ньому морква, шматочки курячої грудки, заливаємо топлене масло і пюрируем всі разом. Коли маса однорідна, додаємо зелень, смажену цибульку і знову подрібнюємо суміш. Готовий курячий паштет подаємо на стіл в якості закуски.