Вернуться назад Распечатать

Паштет в мультиварці

Паштет в мультиварці
Паштет, приготований в домашніх умовах, виходить набагато ніжніше, смачніше і корисніше. Він прекрасно підійде як доповнення до бутербродів на сніданок або оригінальної закуски на вечерю.

М'ясний паштет в мультиварці


Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • чебрець - щіпка;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати паштет в мультиварці. Отже, м'ясо промиваємо, нарізаємо великими шматочками і кладемо в чашу мультиварки. Вибираємо режим «Смаження» і встановлюємо час на 30 хвилин. Потім додаємо спеції, чебрець, кидаємо лавровий листочок і перемішуємо. Після цього закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «Гасіння» і встановлюємо час 3 години.
    Далі акуратно виймаємо готове м'ясо, остуджуємо і витримуємо його добу, щоб він настоявся. Потім дістаємо з холодильника, подрібнюємо спочатку міксером, а потім блендером. Перекладаємо готовий яловичий паштет , приготований в мультиварці, в чисту баночку, закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику.

    Паштет з печінки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • масло вершкове - 100 г.


  • Приготування
    Печінка добре промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Овочі чистимо. Цибулю дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на тертці. Тепер перекладаємо підготовлені інгредієнти в чашу мультиварки, додаємо часник, солимо і перчимо за смаком. Все перемішуємо, закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 1 годину. Після сигналу перекладаємо масу в іншу ємність, даємо трохи охолонути, кладемо вершкове масло і гарненько збиваємо все блендером до однорідності. Домашній паштет перекладаємо в зручну для вас форму і охолоджуємо.

    Курячий паштет в мультиварці


    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячі грудки і промиту моркву кладемо в парову корзину і готуємо 40 хвилин в мультиварці на режимі «Пар». Цим часом
    Паштет в мультиварці
    подрібнюємо зелень, чистимо цибулю та нарізаємо його маленькими шматочками. Після курячої грудки розтоплюємо в каструлі мультиварки вершкове масло, викладаємо цибулю і пасеруємо його в режимі «Смаження» з відкритою кришкою. Готову обжарку перекладаємо в миску до зелені і все перемішуємо. Варену моркву чистимо, шаткуємо кружечками.
    Тепер дістаємо блендер і змішуємо в ньому морква, шматочки курячої грудки, заливаємо топлене масло і пюрируем всі разом. Коли маса однорідна, додаємо зелень, смажену цибульку і знову подрібнюємо суміш. Готовий курячий паштет подаємо на стіл в якості закуски.