Ніщо не може зрівнятися зі смачним гарячим м'ясним блюдом на обід, хіба що таке ж блюдо, але приготоване без особливих зусиль за допомогою мультиварки. Рецепти приготування яловичини в мультиварці читайте нижче.
Рецепт тушкованої яловичини в мультиварці
Інгредієнти: яловичина (шийний відділ) - 15 кг; рослинне масло - 3 ст. ложки; сіль, прец; ріпчаста цибуля - 2 шт.; борошно - 1/4 ст.; часник - 3 зубчики; вино - 1 ст.; бульйон - 3 ст.; розмарин - 1/2 ч. ложки; лавровий лист - 1 шт.; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; морква - 3 шт.; картопля - 3 шт.; зелень. Приготування Включаємо мультиварку в режимі «Випічка» і розігріваємо олію в чаші пристрою. М'ясо нарізаємо кубиками. Картоплю і моркву чистимо і також подрібнюємо кубиками, цибулю ріжемо півкільцями. Спочатку кладемо в каструлю м'ясо і обсмажуємо його до тих пір, поки всі сторони не «схопиться», після чого кладемо овочі і подрібнений часник. Заливаємо вміст мультиварки вином і бульйоном, змішаним з борошном, і кладемо до овочів розмарин, чебрець, лавровий лист, сіль і перець.
Продовжуємо приготування на «Випікання» 15 години. Якщо ви готуєте яловичину в мультиварці «Редмонд», то змінювати рецепт не варто, достатньо лише вибрати режим «Гасіння», замість «Випічки».
Готове тушковане м'ясо викладаємо на тарілку і посипаємо подрібненою зеленню перед подачею.
Рецепт запеченої яловичини в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 15 кг; свіжий чебрець, розмарин, кріп; оливкова олія; сіль, перець; часник - 8 зубчиків. Приготування Шматок яловичини споліскуємо й обсушуємо паперовим рушником. З допомогою невеликого ножа робимо в м'ясі глибокі надрізи і вкладаємо в них по зубчику часнику. Нашпигованное м'ясо натираємо оливковою олією, сіллю і перцем. Чебрець, розмарин і кріп (по невеликому пучку) кладемо в ступку з хорошою пучкою солі і невеликою кількістю масла. Перетираємо трави, щоб пішов аромат і натираємо ароматною сумішшю м'ясо, намагаючись, щоб трави потрапили в надрізи. Обертаємо шматок яловичини фольгою і кладемо його в чашу мультиварки.
На дно чаші наливаємо трохи води, щоб фольга не пригоріла. Приготування яловичини в фользі в мультиварці - простий рецепт, чи не правда? Залишається лише включити пристрій в режим «Випічка» на 1 годину.
Рецепт смаженої яловичини в мультиварці
Якщо всі попередні способи приготування м'яса вимагали достатню кількість часу, то цей простий рецепт приготування яловичини в мультиварці не залишить вас голодними надовго. Інгредієнти: Для м'яса:
крохмаль - 1 ст. ложка; сіль - 2 ст. ложки; яловичі стейки - 4 шт.; перець чорний - за смаком. Для соусу:
вода - 1/4 ст.; сушений орегано - 2 ч. ложки; сіль - 2 ч. ложки; петрушка - 1 пучок; часник - 6 зубчиків; червоний перець - за смаком; червоний винний оцет - 1/4 ст.; оливкова олія - 1/2 ст. Приготування Крохмаль змішати з сіллю і перцем, натираємо готовою сумішшю яловичі стейки . Чашу мультиварки розігріваємо і обсмажуємо м'ясо з обох боків до рум'янцю. Як тільки стейки стануть рум'яними - закриваємо кришку і виставляємо режим «Випічка» на 20 хвилин. Варто окремо зауважити, що стейки готуються без якого-небудь жиру, тільки натуральні м'ясні соки!
Поки м'ясо готується, займемося соусом: у теплій воді розчиняємо додаємо соус і орегано. За допомогою блендера збиваємо зелень, часник і червоний перець в пюре, підливаємо трохи води з орегано. Тепер вливаємо в соус олія і оцет, ретельно збиваємо все віночком. Подаємо стейки, розрізаємо їх на порційні шматки і поливаємо соусом.