Здавалося б, приготування яєчні-глазуньи - справа зовсім нескладна, доступне будь-якому мало-мальськи адекватного нормально социализированному людині віком більше 10 років. Та й що тут складного: розігрій сковороду, розтопити невеликий шматочок вершкового масла, акуратно, не зачіпаючи жовтка, розбивай яйця на сковороду, накривай кришкою і, зменшивши вогонь, почекай хвилин 5-8.
Однак якщо ви думаєте, що все так чудово, просто і геніально, то тепер є й інша можливість - вся справа в тому, що деякі господині (або господарі, назвати їх кулінарами було б дивно) ну ніяк не можуть готувати (навіть найпростіші страви) без такого чудового сучасного кухонного девайса, як мультиварка. Як ми знаємо, це дивовижне явище прогресу призначається для приготування їжі в стилі «щоб не возитися» або, як варіант, якщо потрібно приготувати заздалегідь і підтримувати певну температуру страви.
Так от, розповімо, як приготувати яєчню в мультиварці, наприклад, «Редмонд».
Зрозуміло, ми розуміємо, що будемо використовувати звичайні курячі яйця (ну або, якщо хочете, индюшиние). Домашні курячі яйця, як правило, смачніше, ніж вироблені на птахофабриці, зате для яєць, вироблених промисловим способом, обов'язковий санітарно-ветеринарний контроль. Так що, вибір за вами. Яйця, звичайно ж, повинні бути свіжими.
Глазунья в мультиварці
Інгредієнти: яйця свіжі - 2-3 шт.; масло вершкове натуральне (на рослинному буде несмачно) - 20 г; зелень для оформлення; сіль. Приготування Розтопити шматочок масла в робочій ємності мультиварки. Розбийте яйця і акуратно перемістіть їх в робочу ємність з розтопленим маслом. Закрийте кришку і встановіть рекомендований в інструкції час і режим.
Після повідомлення мультиварки про готовність страви, акуратно виймаємо його з допомогою лопатки, зрозуміло, неметалевої. Трохи додаємо сіль жовтки. Можна посипати тертим сиром і прикрасити зеленню.
Слід зауважити, що качині, гусячі і индюшиние яйця готуються трохи довше, а перепелині, навпаки - трохи швидше.
Таким же нехитрим способом можна приготувати і омлет в мультиварці - смачне і просте блюдо.