Якщо ви вже освоїли приготування перших страв в мультиварці, то і суп з галушками не викличе у вас ніяких труднощів. Особливо смачний і ароматний виходить в мультиварці грибний суп з галушками.
Рецепт приготування грибного супу з галушками в мультиварці
Інгредієнти: гриби сушені - 05 ст.; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; олія - для смаження; зелень - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для галушок:
борошно - 1 ст.; молоко - 05 склянки; яйце - 05 шт.; сіль - 025 ч. ложки. Приготування Сушені гриби заливаємо холодною водою і залишаємо на пару годин, а краще - на ніч. Потім їх промиваємо і дрібно нарізаємо. Також дрібно кришимо цибулю і обсмажуємо разом з грибами на режимі «Випічка». Потім додаємо терту на крупній тертці моркву, кубики картоплі. Заливаємо все водою і переходимо на режим «Гасіння» на годину.
А тим часом займемося тестом для галушок. По виду воно дуже нагадує пельменний. Змішуємо борошно з половинкою яйця і молоком, додаємо трохи солі і гарненько вимішуємо. От і все. Далі можна скачувати тісто в «ковбаски» і нарізати галушки однаковими кругляком. А можна просто довільно відщипувати невеликими шматочками від загального шматка тіста. Це не настільки важливо. Закидаємо галушки вже в самому кінці, коли картопля буде готова. Як тільки вони спливуть, присипаємо наш супчик рубаною зеленню і даємо настоятися ще хвилин 5-10. Потім розливаємо по тарілках.
Суп зі свинини з сирними галушками в мультиварці
Інгредієнти: свинина - 300 г; картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для галушок:
борошно - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; сир твердий - 100 г; масло вершкове - 05 ст. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування М'ясо промиваємо, видаляємо прожилки і плівки, нарізаємо однаковими невеликими шматочками упоперек волокон. Наливаємо в чашу мультиварки трохи олії, включаємо режим «Випічка» на годину. Закладаємо свинину і 20 хвилин обсмажуємо її. Потім додаємо накрошенние кубиками моркву і цибулю. Перемішуємо і смажимо 5 хвилин під закритою кришкою. Після завантажуємо в каструлю картоплю,
заливаємо гарячою водою. Солимо, перчимо і знову закриваємо.
Поки вариться суп, приготуємо тісто. Сир тремо на дрібній тертці. У борошно додаємо яйце, додаємо розм'якшене вершкове масло і сир. Вимішуємо тісто, скачуємо його в кулю, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник. За 10 хвилин до сигналу вологими руками скачуємо з тіста невеликі кульки і закидаємо їх у каструлю. Додаємо лавровий лист.
Мультиварку закриваємо і чекаємо закінчення програми. Готові галушки в мультиварці повинні спливти, якщо ж ні, даємо супчику потомитися ще 5-10 хвилин.