Вернуться назад Распечатать

Гречка в мультиварці - рецепт

Гречка в мультиварці - рецепт
Гречана крупа (гречка, гречка) - одна з найбільш популярних круп. Цей звичний для нас продукт по-справжньому унікальний: гречка містить безліч речовин, корисних для організму людини, причому в таких поєднаннях, які не зустрічаються в жодному з інших продуктів. Гречку можна вважати незамінним дієтичним продуктом, особливо для діабетиків та бажаючих покращити фігуру, скинувши зайву вагу.
З гречаної крупи звичайно готують кашу на воді (розсипчасту або разваристую) - це чудовий гарнір, або на молоці (його можна додати у вже готову кашу) - це корисний здоровий сніданок. Готують гречку з м'ясом - такі страви гарні для ланчу, обіду або вечері.
Як ми знаємо, готувати гречку зовсім не складно: засипаємо крупу в каструлю, промиваємо, зливаємо воду, знову заливаємо чистою водою і варимо до готовності при слабкому кипінні. Можна навіть не помішувати ложкою. Для розсипчастої гречки співвідношення крупи на воді 2:3 для більш разваристой 1:2 або 2:5. Здавалося б, все просто і зрозуміло.
Однак при сучасних ритмах життя і зайнятості домашніми справами багато починають використовувати для приготування їжі, такий зручний девайс, як мультиварка. І справді, їжа готується майже без нашої участі і зберігається з бажаної температурою до заданого моменту. Погодьтеся, такий підхід до приготування їжі досить зручний, особливо якщо в сім'ї маленькі діти або ви паралельно з приготуванням їжі зайняті якою-небудь справою.

Рецепт приготування розсипчастою гречки в мультиварці


Інгредієнти:

  • гречана крупа - 2 заходи;

  • вода - 3-4 заходи;

  • сіль - 1 щіпка;

  • масло вершкове або рослинне холодного прямого віджиму.


  • Приготування
    Гречану крупу промиваємо холодною водою, після чого воду зливаємо. Переміщаємо промиту гречку в робочу чашу мультиварки, додаємо дрібку солі і заливаємо бажаним кількістю води. У більшості моделей мультиварок різних брендів є режим «гречка», його і вибираємо (або інший відповідний, читайте інструкцію до вашої мультиварці). Встановлюємо таймер на 1 годину (ну, або на 10 хвилин менше). Масло додаємо у вже готову кашу, розкладену по тарілках, втім, цей компонент не обов'язковий, а в деяких випадках, і небажаний.

    Рецепт смачною гречки в мультиварці з куркою або свинячим м'ясом


    Інгредієнти:

  • пропорції крупи і води, такі ж, як у попередньому рецепті (див. вище);

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сухі мелені спеції;

  • масло рослинне для обсмажування;

  • зелень і часник;

  • м'ясо - близько 300-500 г; добре підійде нежирна свинина (лопатка, окіст, шия), філе без шкіри з курячих грудок або стегенець.


  • Приготування
    М'ясо наріжемо маленькими шматочками (як на плов), промиємо і обсушим чистою серветкою шматочки. Очищену цибулю дрібно наріжемо. Цибулю і м'ясо злегка обсмажимо в робочій ємності мультиварки в режимі «випічка» протягом 20 хвилин. Свиняче м'ясо обсмажуємо довше курячого на 10 хвилин. При обсмажуванні кришку закривати не треба протягом хоча б перших 10 хвилин, тоді м'ясо буде мати красивий відтінок.
    Тепер до м'яса з овочами додаємо промиту гречку.
    Гречка в мультиварці - рецепт
    Додаємо воду, спеції, злегка додаємо сіль і перемішуємо. Закриваємо кришку, вибираємо режим «гречка» і час 50-60 хвилин.
    Після сигналу мультиварки, який повідомляє про готовність, подаємо гречку з м'ясом до столу, попередньо перемішавши. Присипаємо рубаною зеленню і часником. Добре ще подати який-небудь соус типу підливи, наприклад, томатної. Для цього пасеруємо на суху 1-2 столових ложки пшеничного борошна до красивого рум'яного відтінку. Додаємо трохи олії і води і 1-2 столових ложки томат-пасти. Можна додати в підливу гострого червоного перцю. Ну, ось і готова гречка зі свининою .