Груша має прекрасний смак і приголомшливий запашний аромат. Їй можна насолоджуватися, просто нарізавши шматочками, або зварити компот , варення і т. д. А ще груші можна додавати в начинку для випічки. Давайте приготуємо з вами сьогодні в мультиварці чудовий пиріг.
Рецепт пирога з грушами в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 1 шт.; борошно - 200 г; вершкове масло - 100 г; цукор - за смаком; ванілін; розпушувач - 1 ч. ложка. Для начинки:
яйце - 1 шт.; груші - 3 шт.; сметана - 400 мл; борошно - 1 ст. ложка; крохмаль - 1 ст. ложка. Приготування Для приготування тіста трохи розм'якшене тісто викладаємо в миску, додаємо яйце, цукор і перемішуємо. Потім сюди ж просіваємо борошно з розпушувачем, додаємо за смаком ванілін, замішуємо м'яке тісто, загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Цим часом промиваємо груші, обсушуємо, видаляємо плодоніжки і витягаємо насіннєві коробочки. Нарізаємо фрукти однаковими скибочками. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто і акуратно розподіляємо його по дну, формуючи однакові високі бортики. Зверху покриваємо тісто скибочками груш.
Яйце збиваємо міксером з цукром, додаємо сметану, крохмаль і всипаємо борошно. Гарненько перемішуємо суміш і заливаємо нею фрукти. Закриваємо каструлю і готуємо наш пиріг в режимі «Випічка». Після звукового сигналу остуджуємо блюдо, акуратно дістаємо його з допомогою контейнера-пароварки, накриваємо зверху стравою і перевертаємо на нього пиріг.
Шарлотка з грушами в мультиварці
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; цукор - 100 г; масло вершкове - 100 г; борошно - 2 ст.; сметана - 400 мл; картопляний крохмаль - 2 ст. ложки; груші - 3 шт.; розпушувач - 8 р. Приготування Зараз розповімо, як приготувати пиріг з грушами в мультиварці. Масло гарненько збиваємо з цукром, додаємо яйця, сметану і розмішуємо. Зверху просіваємо борошно з розпушувачем і крохмалем. Швиденько замішуємо однорідне тісто і виливаємо його в ємність мультиварки. Тепер викладаємо груші, нарізані великими часточками, злегка вдавлюючи їх у тісто.
Ставимо пиріг в мультиварку, закриваємо кришку, вибираємо програму «Випічка» і готуємо приблизно 45 хвилин до готовності. Потім акуратно виймаємо шарлотку , охолодити до теплого стану, перекладаємо на тарілку і нарізаємо невеликими шматочками.