Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на замітку простий рецепт приготування яловичини з картоплею в мультиварці. Смачна страва до всього іншого відмінно підходить і для святкового столу.
Рецепт яловичини з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: рослинне масло - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; яловичий фарш - 500 г; кетчуп - 1 ст. ложка; томати у власному соку - 400 г; картопля - 450 г; чебрець - 1 гілочка; лавровий лист - 1 шт.; петрушка; сіль, перець. Приготування У каструлю наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані кубиками овочі 7-10 хвилин. Після закінчення часу, додаємо в чашу мультиварки яловичий фарш і обсмажуємо його поки не схопиться. Заливаємо вміст мультиварки томатами у власному соку , додаємо кетчуп, трави і спеції. Готуємо яловичину в режимі "Гасіння" 20-25 хвилин. Готове м'ясо посипаємо подрібненою петрушкою.
Яловичина з картоплею і овочами по-японськи в мультиварці
Інгредієнти: стручкова квасоля - 1 жменя; картопля - 4-5 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; рослинне масло - 1 ч. ложка; яловичина - 250 г; вода - 1 ст.; цукор - 4 ст. ложки; сіль - 1/2 ст. ложки; соєвий соус - 4 ст. ложки; саке - 2 ст. ложки; мірін - 2 ст. ложки. Приготування М'ясо нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі, використовуючи режим "Випічка" до золотистого кольору. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками. Аналогічним чином робимо і з морквою і цибулею. Закладаємо овочі в каструлю і заливаємо сумішшю з води, солі, цукру, саке, соєвого соусу і мирина. Закриваємо кришку мультиварки і готуємо яловичину в режимі "Гасіння" 25-30 хвилин.
Яловичина, запечена з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 1 кг; яловичина - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; майонез - 1 упаковка; плавлений сир - 1 брикет; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю нарізаємо соломкою. Яловичину ріжемо пластинами і відбиваємо. М'ясо посипаємо сіллю і перцем за смаком, а після змащуємо майонезом. Дно мультиварки змащуємо олією і викладаємо шар картоплі. Солимо і перчимо нарізані бульби та покриваємо їх шаром нарізаного кільцями цибулі і м'яса. Поверх м'яса розкладаємо шматочки плавленого сиру (можна змішати його з простим твердим) і закриваємо чашу мультиварки.
Готуємо м'ясо з картоплею в режимі "Випічка" 40 хвилин. За 10-15 хвилин до закінчення часу, відкрийте клапан спуску пари на кришці пристрою, щоб м'ясний сік повністю випарувався і у вас вийшла рум'яна картопелька. Подавати таку страву слід зі свіжими овочами та зеленню.
Яловичина з картоплею і чорносливом в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 25 кг; оливкова олія - 3 ст. ложки; морква - 3 шт.; картопля - 3 шт.; чорнослив - 1 жменя; селера - 3 стебла; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 1 головка; бальзамічний оцет - 1/3 ст.; томатна паста - 3 ст. ложки; червоне вино - 750 мл; лавровий лист - 2 шт.; чебрець - 2 гілочки; яловичий бульйон - 3 ст.; вода - 3 ст. Приготування Яловичину нарізаємо кубиками і обсмажуємо в чашу мультиварки до золотистого кольору. Після заливаємо яловичину половиною вина і бульйону і залишаємо тушкуватися 15 години в режимі "Гасіння". Овочі нарізаємо кубиками і закладаємо в мультварку. Додаємо всі інші інгредієнти, включаючи трави і спеції, і включаємо "Гасіння" ще на 15 години і тушкована яловичина з картоплею в мультиварці готова до подачі!