Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати камбалу в мультиварці ще простіше і ми доведемо вам це у нижченаведених рецептах.
Рецепт смаженої камбали в мультиварці
Інгредієнти: філе камбали - 1 шт.; сіль - 1/2 ч. ложки; чорний перець - 1/4 ч. ложки; борошно - 1 ч. ложка; вершкове масло - 3 ст. ложки; сік 1 лимона; рослинне масло - 2 ст. ложки; свіжа зелень. Приготування Обидві сторони рибного філе обсушуємо за допомогою паперового рушника і посипаємо сіллю і перцем. У чашу мультиварки розігріваємо рослинне масло режимі "Випічка", або "Смаження". Обвалюємо рибне філе в борошні і кладемо в каструлю. Обсмажуємо камбалу з обох боків по 2 хвилини, після чого кладемо в чашу невеликий шматочок вершкового масла і тримаємо рибу в мультиварці ще 2 хвилини. Викладаємо камбалу на тарілку і поливаємо сумішшю розтопленого вершкового масла, лимонного соку і подрібненої зелені.
Камбала, запечена в мультиварці
Інгредієнти: філе камбали - 500-750 м; сіль - 1 ч. ложка; перець - 1/2 ч. ложки; вершкове масло (розтоплене) - 1/4 ст.; сік 1 лимона; ріпчаста цибуля - 1 шт.; свіжа петрушка; паприка - за смаком. Приготування Філе камбали перевіряємо на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Обсушуємо філе паперовими рушниками і заправляємо сумішшю солі і перцю. Кладемо камбалу в чашу мультиварки.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і змішати з розтопленим вершковим маслом, лимонним соком і зеленню. Поливаємо отриманою сумішшю рибне філе і посипаємо його паприкою. Включаємо мультиварку в режим "Випічка" і закриваємо кришку. Приготування камбали в мультиварці займе 10-15 хвилин.
Як приготувати камбалу на пару в мультиварці?
Інгредієнти: кунжутна олія; філе камбали - 2-3 шт.; рисовий оцет - 2 ст. ложки; сіль, перець; подрібнений часник - 2 ст. ложки; подрібнений імбир - 1 1/2 ст. ложки; подрібнену цибулю - 1/4 ст. Приготування Змащуємо фольгу кунжутним маслом. Рибне філе обсушуємо паперовим рушником, солимо, перчимо і поливаємо рисовим оцтом. Викладаємо камбалу на лист фольги і розподіляємо по поверхні риби тертий імбир, часник і цибулю. Зверху поливаємо рибу кунжутним маслом і загортаємо фольгу. Кладемо рибу в чашу мультиварки і включаємо режим "Варка на пару" на 20-25 хвилин.
Фарширований філе камбали в мультиварці "Редмонд"
Інгредієнти: Для начинки:
вершкове масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля (подрібнений) - 2 ст. ложки; селера - 1 стебло; болгарський перець - 1/2 шт.; креветки - 200 г; яловичий бульйон - 2 ст. ложки; вустерширський соус - 1/2 ч. ложки; зелена цибуля, кріп - за смаком; сіль, перець; хлібний м'якуш - 1/2 ст. Для риби:
філе камбали - 2 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; лимонний сік - 2 ч. ложки; петрушка. Приготування У чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю, болгарський перець, селера. Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо до них креветки і продовжуємо готування до тих пір, поки вони
не стануть рожевими. Заливаємо все яловичим бульйоном , заправляємо соусом, сіллю і перцем, додаємо зелень. Як тільки рідина практично повністю випарується, викладаємо начинку на тарілку і змішуємо з хлібної паніровкою.
Очищене від шкіри і кісток філе камбали кладемо на робочу поверхню, а зверху розподіляємо нашу креветочную начинку, звертаємо філе в рулет і обертаємо фольгою. Кладемо філе на решітку для варіння на пару і вмикаємо відповідний режим. Через 25-30 хвилин рулети буде готові.