Вернуться назад Распечатать

Гречка з фаршем в мультиварці

Гречка з фаршем в мультиварці
Гречка чудово виконує роль гарніру для різних страв, але її можна приготувати і як самостійне повноцінне блюдо. Пропонуємо вам зробити в мультиварці гречану кашу з м'ясним фаршем. Все дуже просто, швидко, а найголовніше - смачно і доступно!

Рецепт гречки з фаршем в мультиварці


Інгредієнти:

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • вода - 2 ст.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • спеції;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати гречку з фаршем в мультиварці. Цибулину очищаємо, промиваємо і дрібненько шаткуємо. Моркву натираємо на крупній терочке. У ємність мультиварки наливаємо трохи масла, викладаємо підготовлені овочі і пасеруємо їх, виставивши режим «Випічка». Потім додаємо м'ясний фарш, ретельно перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 15 - 20 на тому ж режимі.
    В процесі обсмажування фарш розминаємо, щоб не було грудочок, і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Не втрачаючи часу дарма, беремо гречану крупу, перебираємо, промиваємо кілька разів теплою водою і додаємо до фаршу. Після цього підливаємо потрібну кількість кип'яченої води, солимо і перчимо за смаком. Ретельно все перемішуємо, закриваємо кришку приладу, встановлюємо програму «Плов» і готуємо гречану кашу з фаршем в мультиварці до звукового сигналу.

    Гречка з фаршем в мультиварці «Редмонд»


    Інгредієнти:

  • гречка - 1 ст.;

  • вода - 3 ст.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • томатний сік - 1 ст.;

  • м'ясний фарш - 300 г;

  • спеції;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Отже, спочатку давайте підготуємо овочі для соусу: цибулю і моркву чистимо, ріжемо соломкою, або натираємо на терочке. У посуд мультиварки наливаємо трохи масла і запускаємо режим «Випічка» на 30-40 хвилин. Тепер висипаємо нарізані овочі і закриваємо кришку приладу. Через 10 хвилин смаження перемішуємо, перемішуємо, додаємо фарш, солимо, перчимо і, за бажанням, кладемо очищений подрібнений часничок.
    Далі заливаємо все томатним соком і готуємо до закінчення програми. Гречану крупу перебираємо, кілька раз промиваємо під проточною водою, зливаємо воду і висипаємо гречку в мультиварку. Заливаємо чистою кип'яченою водою в співвідношенні 1:3 підсолюємо ще трохи і закриваємо кришкою. Виставляємо програму «Гречка» і чекаємо результату. У готову кашу, за бажанням, можете додати шматочок вершкового масла.

    Гречана каша з фаршем і грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • печериці - 350 г;

  • м'ясний фарш - 300 г;

  • вода - 35 ст.;

  • гречка - 2 ст.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Гречку перебираємо і кілька раз промиваємо холодною водою. Свіжі або заморожені печериці обробляємо, нарізаємо скибочками. Очищений цибулю шаткуємо тонкими півкільцями, моркву натираємо на тертці і перекладаємо овочі в чашу з рослинним маслом, пассеруя в режимі «Випічка» хвилин 10.
    Далі викладаємо до обжарке м'ясний фарш і готуємо ще 10 хвилин, після чого додаємо подрібнені гриби, додаємо крупу, заливаємо кип'яченою водою, солимо, перемикаємо прилад на режим «Гречка» і засікаємо приблизно 30 хвилин.

    Гречка з фаршем в мультиварці «Поларіс»


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 350 г;

  • гречка - 1 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • Гречка з фаршем в мультиварці

  • спеції;

  • помідор - 1 шт.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо, а моркву натираємо на тертці. Помідор промиваємо, кришимо кубиками й викладаємо підготовлені овочі і фарш в каструлю. Солимо, приправляємо спеціями за смаком, закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Випічка» і готуємо 15 хвилин. Потім відкриваємо кришку, все перемішуємо до однорідності, всипаємо промиту гречку і виставляємо режим «Плов».