Гречка чудово виконує роль гарніру для різних страв, але її можна приготувати і як самостійне повноцінне блюдо. Пропонуємо вам зробити в мультиварці гречану кашу з м'ясним фаршем. Все дуже просто, швидко, а найголовніше - смачно і доступно!
Рецепт гречки з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: гречана крупа - 1 склянка; вода - 2 ст.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; м'ясний фарш - 500 г; спеції; рослинне масло. Приготування Давайте розберемося, як приготувати гречку з фаршем в мультиварці. Цибулину очищаємо, промиваємо і дрібненько шаткуємо. Моркву натираємо на крупній терочке. У ємність мультиварки наливаємо трохи масла, викладаємо підготовлені овочі і пасеруємо їх, виставивши режим «Випічка». Потім додаємо м'ясний фарш, ретельно перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 15 - 20 на тому ж режимі.
В процесі обсмажування фарш розминаємо, щоб не було грудочок, і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Не втрачаючи часу дарма, беремо гречану крупу, перебираємо, промиваємо кілька разів теплою водою і додаємо до фаршу. Після цього підливаємо потрібну кількість кип'яченої води, солимо і перчимо за смаком. Ретельно все перемішуємо, закриваємо кришку приладу, встановлюємо програму «Плов» і готуємо гречану кашу з фаршем в мультиварці до звукового сигналу.
Гречка з фаршем в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: гречка - 1 ст.; вода - 3 ст.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; томатний сік - 1 ст.; м'ясний фарш - 300 г; спеції; часник - 1 зубчик. Приготування Отже, спочатку давайте підготуємо овочі для соусу: цибулю і моркву чистимо, ріжемо соломкою, або натираємо на терочке. У посуд мультиварки наливаємо трохи масла і запускаємо режим «Випічка» на 30-40 хвилин. Тепер висипаємо нарізані овочі і закриваємо кришку приладу. Через 10 хвилин смаження перемішуємо, перемішуємо, додаємо фарш, солимо, перчимо і, за бажанням, кладемо очищений подрібнений часничок.
Далі заливаємо все томатним соком і готуємо до закінчення програми. Гречану крупу перебираємо, кілька раз промиваємо під проточною водою, зливаємо воду і висипаємо гречку в мультиварку. Заливаємо чистою кип'яченою водою в співвідношенні 1:3 підсолюємо ще трохи і закриваємо кришкою. Виставляємо програму «Гречка» і чекаємо результату. У готову кашу, за бажанням, можете додати шматочок вершкового масла.
Гречана каша з фаршем і грибами в мультиварці
Інгредієнти: печериці - 350 г; м'ясний фарш - 300 г; вода - 35 ст.; гречка - 2 ст.; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; сіль; рослинне масло. Приготування Гречку перебираємо і кілька раз промиваємо холодною водою. Свіжі або заморожені печериці обробляємо, нарізаємо скибочками. Очищений цибулю шаткуємо тонкими півкільцями, моркву натираємо на тертці і перекладаємо овочі в чашу з рослинним маслом, пассеруя в режимі «Випічка» хвилин 10.
Далі викладаємо до обжарке м'ясний фарш і готуємо ще 10 хвилин, після чого додаємо подрібнені гриби, додаємо крупу, заливаємо кип'яченою водою, солимо, перемикаємо прилад на режим «Гречка» і засікаємо приблизно 30 хвилин.
Гречка з фаршем в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: м'ясний фарш - 350 г; гречка - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; спеції; помідор - 1 шт. Приготування Цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо, а моркву натираємо на тертці. Помідор промиваємо, кришимо кубиками й викладаємо підготовлені овочі і фарш в каструлю. Солимо, приправляємо спеціями за смаком, закриваємо кришку приладу, вибираємо програму «Випічка» і готуємо 15 хвилин. Потім відкриваємо кришку, все перемішуємо до однорідності, всипаємо промиту гречку і виставляємо режим «Плов».