Вернуться назад Распечатать

Морс в мультиварці

Морс в мультиварці
Взимку, коли так не вистачає вітамінів і про свіжих ягодах ми згадуємо тільки з тугою, вас неодмінно порадує цей ароматний і корисний напій. Ягідний морс , приготований в мультиварці, можна зварити в будь-який час року і він завжди буде як не можна, до речі, на вашому столі. Найголовніше мати в морозилці заготовлені ягоди, тому не полінуйтеся влітку зробити невеликий запас. Отже, давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування ягідного морсу в мультиварці.

Брусничний морс в мультиварці


Інгредієнти:

  • мед - 80 мл;

  • брусниця - 500 г;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати морс в мультиварці. Отже, ягоду гарненько промиваємо, перекладаємо в чашу мультиварки, додаємо за смаком мед і вливаємо холодну кип'ячену воду. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, закриваємо прилад кришкою і виставляємо на панелі програму «Суп». Готуємо морс в мультиварці 90 хвилин, після чого напій охолоджуємо, розливаємо по склянках і угощаемся!

    Морс із смородини в мультиварці


    Інгредієнти:

  • цукор - за смаком;

  • червона або чорна смородина - 500 г;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то спочатку їх розморожуємо, вичавлюємо сік, а залишилася мезгу перекладаємо в ємність мультиварки, засипаємо цукром і заливаємо фільтрованою водою. Виставляємо програму «Суп» на 15 хвилин, після чого додаємо смородиновий сік і вибираємо режим «Підігрів» ще на 1 годину.

    Журавлинний морс в мультиварці


    Інгредієнти:

  • червона смородина - 50 г;

  • чорна смородина - 50 г;

  • полуниця - 10 шт.;

  • журавлина - 50 г;

  • цукор - 300 р.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як зварити морс в мультиварці. Відбираємо на свій смак хороші заморожені ягоди по жменьці кожного виду. Потім гарненько промиваємо їх і засипаємо в мультиварочную ємність.
    Морс в мультиварці

    Полуницю розрізаємо навпіл або на чотири частини. Потім насипаємо зверху ягід цукор за смаком і залишаємо на деякий час постояти і розморозитися до кінця. Далі заливаємо ягоди гарячою водою з чайника, перемішуємо гарненько, щоб всі цукрові кристали розчинилися.
    Тепер опускаємо кришку приладу, виставляємо програму «Варка» і готуємо не довше 5 хвилин. Після цього знову все перемішуємо і, коли остаточно розчиниться цукор, ставимо морс з журавлини в мультиварці на режим підігріву приблизно на 10 годин. По закінченні часу, акуратно готовий напій проціджують через марлю і залишаємо морс остигати.