Чи варто згадувати, що у французьких куховарських книгах такого блюда як "жульєн" немає в помині, зате є синонимичное для визначення нарізання овочів соломкою. Так, чи інакше, на наших теренах блюдо назвали шедевром французької кухні і інтерпретують зараз по всякому, в основному використовуючи в якості основних інгредієнтів гриби, вершки і сир.
У цій статті ми вирішили розповісти про те, як зробити жульєн в мультиварці.
Грибний жульєн в мультиварці "Поларіс"
Інгредієнти: печериці - 1 кг; сметана - 300 г; вершки - 1/3 ст.; борошно - 1 ст. ложка; вершкове масло - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; твердий сир - на смак; сіль, перець - за смаком; булочки. Приготування Почнемо приготування з підготовки основних інгредієнтів. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями, гриби ріжемо пластинами, а сир натираємо на крупній тертці. В мультиварці розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору і м'якості і використовуючи режим "Смаження".
Як тільки цибуля буде готова, закладаємо в чашу печериці і приправляємо їх сіллю і перцем. Як тільки вся волога з грибів випарується, додаємо до цибулі і грибів сметану і готуємо в режимі "Гасіння" 30 хвилин. Через 20 хвилин готування кришку пристрою відкриваємо і додаємо 2/3 всього натертого сиру і розведену в вершках борошно. В принципі на цьому приготування жульєна в мультиварці можна і закінчити, але для тих, хто бажає гарно подати страву на стіл рекомендуємо поступити наступним чином.
Купуємо в магазині невеликим булочки і зрізаємо з них верхівку. Витягуємо з булочки м'якуш і замість нього кладемо грибний жульєн , посипаємо блюдо залишками сиру і повертаємо в мультиварку доходити до готовності в режимі "Випічка" 5-7 хвилин. Жульєн з печериць в мультиварці готовий!
Як приготувати жульєн в мультиварці "Панасонік"?
Інгредієнти: мідії - 150 грам; креветки очищені-150 г; кальмари - 150 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершки - 130 мл; борошно - 1 ч. ложка; вершкове масло - 1 ст. ложка; тертий твердий сир - 150 р. Приготування У чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло. Використовуючи режим "Випічка" пасеруємо в чаші пристрою дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля стане м'якою, додаємо до нього нарізану кільцями тушку кальмара, очищений креветки і мідії. Смажимо морепродукти ще 2-3 хвилини, після чого заливаємо все сумішшю з борошна і вершків. Солимо і перчимо жульєн. Залишаємо морепродукти нудитися в вершках ще 10 хвилин, після чого посипаємо жульєн сиром і вимикаємо пристрій. Як тільки сир розплавиться - жульєн готовий!
Жульєн з курки в мультиварці "Філіпс"
Інгредієнти: курятина - 300 г; печериці - 300 г; вершки - 1 ст.; борошно - 1 ч. ложка; свіжа зелень; тертий твердий сир; вершкове масло. Приготування Курятину, можна взяти як біле, і червоне м'ясо, очищаємо від шкіри і знімаємо м'ясо з кістки. Нарізаємо м'ясо кубиками. Печериці чистимо і ріжемо пластинами. Включаємо мультиварку в режим "Випічка" і розтоплюємо в ній вершкове масло
(їдальні ложки буде цілком достатньо). Обсмажуємо шматочки курятини до тих пір, поки вони не схопляться, після чого додаємо шампіньйони і смажимо все разом, не забувши про сіль і перець, до тих пір, поки надлишки рідини з грибів не випарятся. На даному етапі любителі цибулі, можуть додати в блюдо і його.
Вершки змішуємо з борошном і заливаємо отриманою сумішшю гриби і куру. Продовжуємо готування ще 10 хвилин, або до тих пір, поки вершки не загустеют. Готову страву посипаємо сиром і чекаємо, поки він не розплавиться, після чого подає жульєн з курки до столу, посипавши подрібненою свіжою зеленню.