Пряники нагадують за смаком пряники, так як готуються на основі пряникового тіста. Часто між двома шарами тіста кладуть начинку із згущеного молока або варення. Це популярне блюдо російської кухні не втратив своєї популярності і в сучасному світі, від того рекомендуємо відтворити класику кулінарії за нашими рецептами.
Рецепт медової пряники в мультиварці
Інгредієнти: мед - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст.; кефір - 4 ст. ложки; цукор - 1 ст.; яйця - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; вершкове масло - 100 р. Приготування Мед розтоплюємо на водяній бані і ще теплим з'єднуємо з содою. Даємо суміші постояти 5-7 хвилин, після чого додаємо збиті з цукром яйця і залишаємо ще на приблизно такий же час. Далі заливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо кефір і через 3-5 хвилин додаємо попередньо просіяне борошно.
Чашу мультиварки змащуємо олією і викладаємо тісто. Встановлюємо режим "Випічка" на 45 хвилин. Якщо після закінчення часу коврижка на кефірі в мультиварці не готова - додайте ще 10 хвилин.
Рецепт чайної пряники в мультиварці
Інгредієнти: чай пакетований - 2 шт.; борошно - 250 г; цукор - 100 г; маргарин - 100 г; розпушувач - 10 г; сухофрукти і горіхи - за смаком. Приготування Чайні пакетики заливаємо склянкою окропу і залишаємо завариться. Додаємо В чай мед і розмішуємо. Розтоплюємо Маргарин і додаємо до майбутнього тесту. Слідом додаємо цукор, а за ним - просіяна з борошном розпушувач. У густе тісто додаємо подрібнені горіхи і родзинки. Виливаємо тісто в змащену маслом чашу і готуємо на "Випікання" 65 хвилин. Все, наша смачна коврижка в мультиварці готова!
Пісна коврижка з варенням в мультиварці
Інгредієнти: мед - 2 ст. ложки; борошно - 300 г; вершкове масло - 100 г; цукор - 1 ст.; кориця - щіпка; розпушувач - 10 г; варення. Приготування Розчиняємо цукор у склянці води і ставимо суміш на вогонь. Підігріту воду змішуємо з вершковим маслом, медом та корицею. Як
тільки мед розчиниться, прибираємо рідина з вогню.
Борошно просіваємо з розпушувачем і, поступово підливаючи рідкі інгредієнти до сухим, замішуємо тісто. Готове тісто має пастоподібну консистенцію. На цьому етапі додаємо в тісто варення (з цільними шматочками ягід/фруктів і малою кількістю сиропу).
Чашу мультиварки змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і готуємо коврижку з варенням в режимі "Випічка" 65 хвилин. Перед подачею пісну коврижку остуджуємо і нарізаємо порційними шматками.