Хочете приготувати цікаве і недороге блюдо без особливих зусиль і витрат особистого часу? Обзаведіться мультиварка. Чергові рецепти з нашої серії смакоти з допомогою кухонного помічниці, ми вирішили присвятити тушкованим грибам .
Тушковані гриби з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: сушені білі гриби - 60 г; свіжі печериці - 750 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль - 1 1/2 ч. ложки; панчетта - 90 г; копчена паприка - 1 ст. ложка; сухе біле вино - 1 ст.; вершки - 1/2 ст.; курячий бульйон - 2 ст.; картопля - 3 шт.; сметана - 8 ст. ложок. Приготування Сушені гриби заливаємо гарячою водою і відставляємо в сторону. Поки білі гриби насичуються вологою, ми займемося печерицями. Відрізаємо від грибів ніжку і дрібно нарізаємо її. Капелюшок гриба можна нарізати більше, так як її текстура більш ніжна. Набряклі білі гриби віджимаємо від надлишків вологи і також подрібнюємо.
В мультиварці, використовуючи режим "Смаження", розігріваємо масло і пасеруємо на ньому подрібнену цибулю. Пасеровану цибулю приправляємо сіллю і додаємо дрібно нарізану панчетту. Приправляємо блюдо паприкою і смажимо все ще 5 хвилин. Тепер настала черга грибів, закладаємо в чашу, чекаємо поки надлишки рідини випарятся і заливаємо все білим вином і курячим бульйоном додаємо вершки, сметану і перемикаємося на "Гасіння". Через 30 хвилин тушковані гриби в сметані в мультиварці будуть готові.
Тушковані гриби з баклажанами в мультиварці
Інгредієнти: вода - 2 ст.; червона сочевиця - 1 /4 ст.; баклажан - 1 шт.; печериці - 400 г; паприка - 1/2 ч. ложки; сушений чилі - 1/2 ч. ложки; сіль. Приготування Перед тим, як приготувати тушковані гриби в мультиварці, самі гриби слід очистити, ніжки подрібнити, а капелюшки порізати великими шматочками. Баклажани нарізаємо кубиками і замочуємо у підсоленій воді на 30 хвилин, щоб прибрати зайву гіркоту. Сочевицю ретельно промиваємо і залишаємо підсушитися. Як тільки всі інгредієнти будуть підготовлені, справа залишиться за малим. Мультиварку включаємо в режим "Гасіння"і закладаємо в чашу всі інгредієнти, включаючи приправи.
Заливаємо все водою або бульйоном (овочевих, ароматним грибним або курячим). Закриваємо кришку і виставляємо час 40 хвилин. Після закінчення часу, після звукового сигналу перевірте сочевицю на готовність - червона сочевиця дуже легко розварюється. Подаємо готову страву відразу ж після приготування.