Вернуться назад Распечатать

Капуста з м'ясом в мультиварці

Капуста з м'ясом в мультиварці
Тушкована капуста з м'ясом - блюдо дуже смачне і поживне. Готувати таку капусту можна окремо, а можна додати до неї картоплю, цибулю та моркву.
З допомогою мультиварки приготування цієї страви займає значно менше сил, адже кухонні помічниця зробить всю роботу за вас.

Тушкована капуста з м'ясом в мультиварці


Інгредієнти:

  • яловичина - 400 г;

  • капуста - 1/2 качана;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Яловичину нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо в чашу мультиварки, використовуючи режим "Смаження", або "Випічка". Кришку при цьому закривати не обов'язково. М'ясо готується 4-5 хвилин, після чого до нього можна додати нарізану півкільцями цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Продовжуємо готування ще 10-15 хвилин.
    Поки м'ясо і овочі готуються, займемося капустою. Видаляємо з качана серцевину, а листя шаткуємо дрібною соломкою. Кладемо капусту до м'яса і заливаємо все однією склянкою холодної води, в якому розчинена томатна паста. Солимо і перчимо страва від душі, закриваємо кришку і виставляємо режим "Випічка" на 30 хвилин. Після закінчення часу перемішуємо капусту і залишаємо страву на "Підігріві" ще півгодини. Тушкована капуста з м'ясом в мультиварці готова до подачі на стіл.

    Тушкована квашена капуста з м'ясом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • квашена капуста - 250 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • фарш яловичий - 300 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Квашену капусту попередньо вимочуємо у воді 40 хвилин, після чого надлишки води зливаємо, а капусту кладемо в тарілку. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо в чашу мультиварки до прозорості на олії, використовуючи режим "Випічка", додаємо фарш і готуємо його в тому ж режимі до тих пір, поки він не схопиться.
    Капуста з м'ясом в мультиварці
    До напівготового цибулі з м'ясо додаємо капусту, а разом з нею сіль і перець. Накриваємо пристрій кришкою і вибираємо режим "Гасіння" на 1 годину. Перемішайте капусту і продовжуйте готування в режимі "Плов" ще півгодини. Готову капусту знову ретельно перемішуємо перед подачею і подаємо до столу, присмачивши зеленню.
    Урізноманітнити страву можна, додавши додаткові інгредієнти. Спробуйте приготувати картоплю з капустою і м'ясом в мультиварці. Для цього на дно пристрою кладемо картоплю, заливаємо його склянкою води, слідом викладаємо припущений з цибулею фарш і капусту. Вибираємо режим "Плов" і готуємо страву 1 годину.